Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen első féléves vagyok,...

Egyetemen első féléves vagyok, és eléggé ellazsáltam az évet, 10 tárgyból 4-et sikerült teljesíteni, 3-at nem, 3-ból pedig jövőhét végén megyek vizsgára. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Az egyetemünkön (Győr) 36 kredit kell egy év alatt Állami Ösztöndíjas képzésen, így ilyen szempontból megsz@pattam magam a többi félévre, viszont nagyon bent akarok maradni, csak nemtudom hogy lehet-e ebből gond a továbbiakban, hogy 3-ból vizsgára se mehettem el, ennyi nap alatt meg nemtudom hogy hozzam be magam. (Trollokra illetve rosszakarókra nem vagyok kíváncsi.)

tegnap 01:15
 1/5 anonim ***** válasza:
61%

Felveszed következő félévben/évben?

A többihez ima, rengeteg kávé és zabszem a popsiba.

tegnap 01:58
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

Szintén SZE.

Mondjak valamit? Ha már most ennyit csúszol, pedig első féléves vagy, akkor nem fogod te ezt a szakot befejezni. Pláne nem akkor, ha jogász szakon vagy. Lehetetlen. Én is első féléves vagyok, hogy jó sokan kihullottak már nálunk(DFK).

Ez van, a szorgalmi időszak nem bulizásra, meg ivásra van. Én is ittam/buliztam alatta(most is), mégis 4,7 az átlagom, mert tanultam is. Nem csak a poharat kell emelgetni, hanem néha a jegyzetet is olvasgatni.

Nem tudom hány tárgyad van, de +3 tárggyal a jövő féléved pláne nem lesz jobb. Ha idén nem készültél rá ezekre, akkor következőben pláne nem fogsz.

Vagy nézz más szakot, amit szívesebben tanulnál(Mert aki három tárgyból bukik, az nem tanulja szívesen a választott szakját), vagy nézz más opciót egyetem helyett.

tegnap 04:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Arra figyelj, hogy nemcsak 36 kreditet kell teljesitened a bentmaradasert, hanem kepzesi teruletenkent valamennyi sulyozott atlag is elo van irva.

A vizsgaidoszak januar vegeig van, miert mesz el 3-bol jovoheten?

Hat sajnos most csinaltal egy kis lemaradast, majd masodev vegere jo ha utolered magad jobb esetben. De nem lehetetlen. Epul a 3 nem teljesitett targyadra valami?

tegnap 08:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd el félévre, kezdd el újból jövő szeptemberben, addig dolgozz. "Kissé" éretlen a személyiséged, nem tudsz időt beosztani, nincs kiforrott akaratod, nincs gyakorlatod abban, hogy erőfeszítéseket tegyél. Egy munkahely, ahol kicsit beleszagolsz az életbe, sokat tud ebben segíteni.
tegnap 09:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Hat igazából én tudom hogy megcsinálnám a következő félévet jobban, viszont így hogy ha 6 tárgyat viszek következő félévbe így talán egy félévet csúszok a ráépülések miatt. Viszont más szak ami tetszene az nem nagyon van, maradni szeretnék a mostanin, úgyhogy így még teljesíthető ez az egész ha összeszedem magam nagyon, nem?
ma 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!