Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Munkahelyi titok tartás?...

Munkahelyi titok tartás? Avagy a főnöknek nincs kötelezettsége az alkalmazottra vonatkozó "titkot" megőrizni? Jogosan adja ki második alkalmazottnak azt ami csak az első alkamazottra vonatkozik?

Figyelt kérdés

A helyzet az,hogy a főnököm titok tartás "megszegése" miatt fegyelmit akar adni.

A szituáció a következő: nemrég áthelyezést kértem másik intézménybe. Ez nyíltan tudta mindenki a munkahelyen. És az okát is.

Kivéve ovis szülők nem tudtak még erről. Meg szerettem volna várni ezt a hírt nyilván hogy át helyeznek e..

Elvileg,csütörtökön a főnököm már tudott valamit,amit csak a kolléganőmmel közölt!

Tőlem pénteken kérdezte tudok e bármit az áthelyezés iránti dolgokról.

Mondtam hogy semmit. Azt mondta akkor majd szólni fognak. Ha nem vállalom el azt az áthelyezést akkor további olyan feladatokat ró rám amit jeleztem hogy nem szeretnék, ezért is kértem az áthelyezésem.

Nos, ez után jött egy szülő. Látta hogy kivagyok.. nem gondoltam hogy ez ekkora titok kellene legyen.

Hát annyit mondtam nem sokáig leszek már valószínűleg sajnos az intézményben.

A szülő ezt sérelmezte mert szeretnek.

Ezért felkeresték a főnököm. Aki ma felhívatott ez miatt. Teljesen kiakadt,ordibált konkrétan -_-.

Szerinte én titoktartási kötelezettséget szegtem.

NA de! Mondja ezt ő, miután a kolléganőmnek már csütörtökön elmondta.

Aki elmondta nekem péntek délután hogy tudott róla és azt is elmondta milyen pozícióba tennének ,amit én nemtudtam ,csak tőle tudtam meg,mert ő meg azt hitte tudom.

Ezen még inkább kiakadt a főnök hogy merte nekem ő elmondani..

Én ezt nem tartom igazságosnak.

Hiszen akkor most ki szegett meg és mit???

Elvégre ez az én magánügyem nem de? Ha a szülő pedig csak szeretett volna kiállni értem, akkor miért is nem lehet ehezz joga ??

dec. 7. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:

A kettő között van különbség. Ő házon belülinek, te kívülinek mondtad el.

Személy szerint sajnállak, de a kettő sajnos nem ugyanaz.

dec. 7. 19:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Egyrészt nem teljesen mondtam el. Kiborultam mikor jött a szülő ezt látta.

A másik hogy számomra nem volt titok hogy át helyezést kértem! A főnököm volt az első aki mindenki elmondta. Ráadásul úgy hogy azt kérdezgették tőlem miért mondtam fel.

Én meg álltam bambán hogy nem felmondást adtam be!

Úgy gondolom ez nem volt akkora dolog pláne nem titok amekkorának beállitja!

És nem a kollégámnak kell az én dolgomról tájékoztatni..

Arról nem is beszélve hogy a főni a legjobb barátnőjéből a takarítóból egyből dajkát faragott és ő az első számú aki mindenről tud mindig..nonszensz

dec. 7. 22:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha nem most ,akkor máskor szereznek tudomást erről. Az sem lett volna jobb..
dec. 7. 22:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Vegül áthelyeznek?
dec. 8. 05:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem megyek át oda ahol lehetőséget ajánlottak! Mert a végzettségemtől alacsonyabb besorolású helyre kaptam ajánlatot..
dec. 8. 09:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Utálom az ilyen hatalmaskodó gyökereket. Aki nem képes fékezni magát és megtartani a kulturált hangnemet az nem való főnöknek. Remélem, sokkal jobb helyet fogsz találni. Ne add fel.
dec. 8. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!