Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanulási nehézségek, bárkinek...

Tanulási nehézségek, bárkinek bármi jó módszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már nem járok gimibe, de kettő emelt érettségi letételére készülök májusban és nagyon jó tanáraim vannak, kb mindenem meglenne ahhoz,hogy sikerrel vigyem véghez ezt az egészet. Viszont az utóbbi időben azt érzem,hogy nem haladok egyről a kettőre és lemaradást lemaradásra halmozok. Mondtam már ezt az egyik tanárnak és javasolta,hogy pihenjek pár napot és egyáltalán ne is próbáljak gondolkodni a tanuláson, és mindig segít az adott lemaradásnak a pótlását felépíteni. Azt érzem,hogy saját magam gátolom azt,hogy gördülékenyen vegyem az akadályokat és amikor ott ülök a tananyag felett akkor egyszerre ezer dolgon jár az agyam pl,hogy mi lesz ha nem sikerül az érettségi, mikor fogom bepótolni a többi lemaradást, gyorsabban kéne haladjak,hogy több anyagra jusson idő stb stb, szabotálom az előrejutást ilyen gondolatokkal és nagyon nehéz ezeket a fejemben elcsendesíteni és fókuszálni rendesen. Ha esetleg valami volt már hasonló cipőben vagy tud valami megoldást, kérlek írjátok le! Köszönöm:)

jan. 1. 20:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Esetleg a pomodoro módszer segíthet. 25 percig csak a tananyagra koncentrálsz utána pedig 5 percig pihensz, gondolkozol amin szeretnél stb. Majd utána folytatod a következő 25 perccel. (Azért csak 25 mert kevesebb idővel nagyobb az esély, hogy tovább ki tudod zárni a gondolataid.)

Ami még jól jöhet az az időbeosztás. Írd le mikor mit akarsz tanulni és ahhoz tartsd megad. Így látod a haladást is és talán nem izgulsz azon, hogy mikor pótolod be, mivel már leírtad, hogy mikor csinálod.

A lassan haladást megértem, én is nagyon lassan tanultam.

jan. 1. 21:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ez természetes, hogy vannak kicsit gyengébb időszakaid, amikor nem megy úgy, meg elbizonytalanodsz meg ilyesmi. Nem tudom, hogy mikortól érzed ezt, de most egyébként is ünnepek voltak, nem könnyű ebben az időszakban fenntartani ilyen dolgokra a fókuszt.

Én átfuttatnám az agyamon a félelmeimet, hogy pl. mi van akkor, ha nem sikerül az érettségi. Én azt látom, hogy nagyon nagy elszántsággal készülsz, de nagyon terhet nem érdemes pakolnod magadra. Még csak január eleje van. :) Nincs hova rohanni. Amit most tanulsz még úgyis át kell futnod újra, így ha valamit nem sikerül a lemaradással tökéletesen megtanulni, bőven tudod pótolni.

jan. 1. 21:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!