Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért sértődnek meg a mérnök...

Miért sértődnek meg a mérnök hallgatók, ha diplomás segédmunkásoknak hívom őket?

Figyelt kérdés

Szerintem egyértelmű miért. A nem büfédiplomák közül a mérnök diplomákkal lehet a legrosszabbul keresni, miközben messze nem a legkönnyebb.

A mi egyetemünkön van egy kis heccelés a gazdászok és mérnökök között. Én mindig diplomás segédmunkásoknak hívom őket, de ez nekik nem tetszik 😂. Ők általában azzal jönnek, hogy mennyivel nehezebb tárgyaik vannak (ami szerintem is igaz), és erre szoktam válaszolni a segédmunkással, illetve elmondom nekik, hogy 20-50 százalékkal keresnek jobban a gazdász diplomával az emberek.

Szerintetek ez sértő? Hiszen csak az igazat mondom. Amúgy sem értettem soha a mérnököket. Szerintem tökéletes jelző a diplomás segédmunkás.

dec. 28. 16:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
13%

Pincérként többet kerestem, mint a mérnök ismerőseim. Most már szakács vagyok, így meg jóval többet. Ja és én már 18 évesen dolgoztam. A mérnökök (diplomások) meg leghamarabb 21-22 évesen. Van aki 5 éves gimibe volt + mesterképzés. 25 évesen kezdett dolgozni. Addigra nekem már kocsim, hazám volt. Ő meg 30 évesen (szeniorként) kereste meg azt a pénzt, amit a pincérek fél év után. Pedig ezek gépész, mechatrós mérnökök. Az építészek, vegyészmérnökök stb. még ennél is kevesebbet keresnek. Egy szakács kb. 2szer annyit keres, mint egy építész.

Ezért nem tartom a diplomásokat semmire 1-2 kivételtől eltekintve.

jan. 2. 20:21
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de teljesen hozod egy pincér közgazdasági szakértelmét. Soha senki nem állította hogy egy pincér nem kezd el előbb keresni, és jól keresni mint egy mérnök. Viszont a csúcsot nagyon hamar eléri, és... ennyi.

A diplomás karrierek ezzel szemben lassan indulnak be, éveket kell tanulni, aztán gyakorlatot szerezni, mivel komplexebb feladatok vannak mint a főzés és a tálalás.

Aztán pár év és jön a pénz.

Jelenleg minden mérnök közeli barátom aki szakmában van (kb. 10 elemű minta), 1 millio felett keres. Nagyrészt home officeból, gyerekeket pesztrálva, stb. Az én átlag havi bevételem tavaly havi 1.7 mil netto volt, úgy hogy 4-6 óránál ritkan dolgozok tobbet (kb évi kèt, kéthetes hajtós periodus van, akkor siman 12 orazok amig kell). Szabadúszókènt is 300e huf-t számlázok naponta.

Hasonlítsd ezt össze egy kiemelkedően jó pincér karrierútjával 10 év után, mekkora napi kereset van, mennyi erőfeszitésért.

A különbség tehát nem az elrugaszkodásban van, hanem a plafon magasságában.

jan. 2. 23:27
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Pincérként többet kerestem, mint a mérnök ismerőseim.

Viszont ők otthon vannak, amikor te térdig lejárod a lábad szilveszterkor meg nyáron...

Czeszheted a pénzed, ha 50 évesen maszek varixműtétre költheted...

jan. 3. 13:31
 24/26 anonim ***** válasza:
51%
23: őt a fizikai munka készíti ki. A mernököket meg lehet , hogy a stressz. Nem kevés stresszes munkakör van, pláne ha már nem junior az ember. Igazából alkalmazotti lét ilyen. Lehet, hogy amennyi pénzt kitermelsz annak negyedéért tönkre teszed magad vagy fizikálisan vagy mentálisan. Én akik vállalkozók lettek őket többre becsülöm.
jan. 4. 14:34
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Tegnap redditen sirankozott egy mérnök, ma tiktokon láttam, hogy BME gépészmérnöki diplomával, tervező+ karbantartó mérnökként, napi angollal, 10+ év tapasztalattal, Pesten nettó 620 ezer. Aki ezek után azt mondja, hogy bem a diplomás segédmunkások, azok idióták. És ez gépészmérnök, ami még mindig a top mérnöki diplomák között van. Csak a szaros mérnököknek ez a top 😂. Már lassan az operátorok többet keresnek, mint ők 😂
jan. 5. 10:24
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
20 hát ha valaki olyan családba születik, hogy szakácsot csinálnak okj szakmunkás pincérből a munkahelyén azt nem kicsit protekciós volt. Ritka. Vendéglátosként azért nincs messze osztrák határ és utána a folyami hajók, ha vannak ambicióit. Ajánlom, hogy ne legyél romkocsmás vendéglátós.
jan. 5. 18:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!