Miért sértődnek meg a mérnök hallgatók, ha diplomás segédmunkásoknak hívom őket?
Szerintem egyértelmű miért. A nem büfédiplomák közül a mérnök diplomákkal lehet a legrosszabbul keresni, miközben messze nem a legkönnyebb.
A mi egyetemünkön van egy kis heccelés a gazdászok és mérnökök között. Én mindig diplomás segédmunkásoknak hívom őket, de ez nekik nem tetszik 😂. Ők általában azzal jönnek, hogy mennyivel nehezebb tárgyaik vannak (ami szerintem is igaz), és erre szoktam válaszolni a segédmunkással, illetve elmondom nekik, hogy 20-50 százalékkal keresnek jobban a gazdász diplomával az emberek.
Szerintetek ez sértő? Hiszen csak az igazat mondom. Amúgy sem értettem soha a mérnököket. Szerintem tökéletes jelző a diplomás segédmunkás.
"elmondom nekik, hogy 20-50 százalékkal keresnek jobban a gazdász diplomával az emberek."
micsodát? állást?
a statisztikák alapján ugyanis a gazdászoknak egy igen jelentős része nem diplomát igénylő munkakörben dolgozik, tehát számára pont irreleváns, hogy akik igen azok mennyit keresnek
szemben a mérnökökkel ahol ez az arány igen magas
egyébként nem könnyű a gazdasági irány, csak az odajárók töbsége ostoba és link, ezért az alibiszakirányok dominálnak
Nyomika, milyen mérnök? Faipar, mechatronikai, villamos, építész, kertész, agrár???
Nincs olyan, hogy mérnöki diploma.
Minimum tízszer nehezebb volt a mérnök alapszakom, mint a közgazdász mesterem. Utóbbin vörösdiplomás lettem, töredéke erőfeszitéssel annak, hogy mérnökin ne bukjak ki.
Viccesnek tartom amikor egy közgazdász okoskodni próbál. Ma már cégeim vannak, de messze hasznosabb a mérnöki szemléletmód, mint bármi amit kg mesteren tanultam.
Meggyozodesem hogy bármelyik mérnök hetek alatt átképezhető jobb kozgazdassza, mint a kozgazdaszok ketharmada.
Még mindig a legnagyobb tömegképzés a gazdasági karokon van. Ott nem lehet normális keretek között oktatás tartani biztosan.
Büfészak nem akkreditált egyetemekre vonatkozik, például asztrológiából. Vagy büfészakosra járta a szakot, az az fizetősen kettessel járta ki az egészet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!