Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért sértődnek meg a mérnök...

Miért sértődnek meg a mérnök hallgatók, ha diplomás segédmunkásoknak hívom őket?

Figyelt kérdés

Szerintem egyértelmű miért. A nem büfédiplomák közül a mérnök diplomákkal lehet a legrosszabbul keresni, miközben messze nem a legkönnyebb.

A mi egyetemünkön van egy kis heccelés a gazdászok és mérnökök között. Én mindig diplomás segédmunkásoknak hívom őket, de ez nekik nem tetszik 😂. Ők általában azzal jönnek, hogy mennyivel nehezebb tárgyaik vannak (ami szerintem is igaz), és erre szoktam válaszolni a segédmunkással, illetve elmondom nekik, hogy 20-50 százalékkal keresnek jobban a gazdász diplomával az emberek.

Szerintetek ez sértő? Hiszen csak az igazat mondom. Amúgy sem értettem soha a mérnököket. Szerintem tökéletes jelző a diplomás segédmunkás.

dec. 28. 16:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én gazdasági diplomásként szégyellem magam helyetted..
dec. 28. 21:05
 12/20 anonim válasza:
100%

"elmondom nekik, hogy 20-50 százalékkal keresnek jobban a gazdász diplomával az emberek."

micsodát? állást?

a statisztikák alapján ugyanis a gazdászoknak egy igen jelentős része nem diplomát igénylő munkakörben dolgozik, tehát számára pont irreleváns, hogy akik igen azok mennyit keresnek

szemben a mérnökökkel ahol ez az arány igen magas

egyébként nem könnyű a gazdasági irány, csak az odajárók töbsége ostoba és link, ezért az alibiszakirányok dominálnak

dec. 29. 08:48
 13/20 anonim ***** válasza:
31%
Én gyógytornászként többer keresek, mint a szenior villamosmérnök testvérem 😃. Szomszéd középvezető gépész hatalmas felelősséggel, nagyon stresszes munkával. Felesége körmös. A feleség keres jobban 😂. Hihetetlen szarul keresnek a mérnökök. Idióta aki mérnöknek megy. Lassan bármelyik diplomával jobban lehet keresni. Sőt úgy hallottam, hogy már egyszerű cnc-s is jobban keres, mint a tervező mérnök.
dec. 29. 12:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyomika, milyen mérnök? Faipar, mechatronikai, villamos, építész, kertész, agrár???

Nincs olyan, hogy mérnöki diploma.

dec. 29. 12:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Minimum tízszer nehezebb volt a mérnök alapszakom, mint a közgazdász mesterem. Utóbbin vörösdiplomás lettem, töredéke erőfeszitéssel annak, hogy mérnökin ne bukjak ki.

Viccesnek tartom amikor egy közgazdász okoskodni próbál. Ma már cégeim vannak, de messze hasznosabb a mérnöki szemléletmód, mint bármi amit kg mesteren tanultam.

Meggyozodesem hogy bármelyik mérnök hetek alatt átképezhető jobb kozgazdassza, mint a kozgazdaszok ketharmada.

dec. 29. 13:19
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező válaszolj már, mert unatkozom, hogy nem reagálsz!! ez így nem jó
dec. 29. 16:54
 17/20 anonim ***** válasza:
Annyi igaza van ám, hogy saját véleményem szerint a mérnök képzés népszerűsìtésével és evvel párhuzamosan az egyre több végzettel a mérnöki bérek törnek azért lefelé. 10-15 evvel ezelőtt az átlag bérhez képest jóval jobban keresett sok mérnök, mivel nagyobb volt a hiány.
tegnapelőtt 13:52
 18/20 anonim ***** válasza:
ÉPÌTŐ mérnök vagyok. Én elhiszem, hogy a szakmámhoz képest egy versenyképesebb gazdasági szakkal jobban lehet keresni. Pedig nagy a felelősség, egy rossz mozzanat és több milliós anyagi kár, netán súlyos baleset lehet a vége. Ennek ellenére mivel régen baromi sokan végeztek ilyen szakokon így sztem a hazai piacon sokan is sokan vagyunk. Esetleg valami kiemelt nagy beruhazas kivitlezesen lehet, hogy tudunk jobb pénzt leakasztani de ott reggel 7től este 6ig sokszor meló van és kell a baromi sok munkás mellé az irányítás. Szombaton is. Heti 60 óra plusz utazgatás munkateruletre... szar egy élet, elég sok infarktust megjart kollégával. Ehhez képest egy gazdasági pálya sztem jövedelmezőbb elismerem.
tegnapelőtt 14:04
 19/20 anonim ***** válasza:

Még mindig a legnagyobb tömegképzés a gazdasági karokon van. Ott nem lehet normális keretek között oktatás tartani biztosan.

Büfészak nem akkreditált egyetemekre vonatkozik, például asztrológiából. Vagy büfészakosra járta a szakot, az az fizetősen kettessel járta ki az egészet.

tegnap 21:57
 20/20 anonim ***** válasza:
Folytattava. Ha egy bölcsész had legyen bölcsész, mint bűfészakosra járja ki a közgazdászt.
tegnap 22:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!