Mi várható, mit tehetek? Középfokú felvételi eljárásnál a különélő szülő nem mutat hajlandóságot a felvételi lapok aláírására.
Figyelt kérdés
Az oktatási hivatal azt írja a gyámügyre kerül az ügy és a gyámügy pótolja a nyilatkozatot. Voltam a gyámügyön ők felvilágosítottak nem pótolnak nyilatkozatot csak vita esetén járnak el (ha mindkét szülő bemegy). Tehát a gyámügy szerint a gyermeket majd nem veszik fel sehová (hiába vesz részt a felvételin), nem tud rendkívüli felvételi eljárásban sem részt venni. Mi történik? A szülők bíróságra kerülnek? Van meghatalmazásom a másik szülőtől, de azt mondta az oktatási hivatal az őket nem érdekli ugyanúgy megy a gyámügyre.tegnap 16:21
11/17 A kérdező kommentje:
Probléma még, hogy nekem régi csjt-s végzésem van, ahol csak annyit mondanak ki, hogy a gyermeket nálam helyezik el.
tegnap 19:49
12/17 anonim válasza:
Ez az életpálya dolog is nonszensz. Azt majd a gyerek eldönti, hova akar menni. Úgyis leérettségizik, utána meg nagykorú már, azt csinál, amit akar.
13/17 anonim válasza:
Agyámhivatalhoz meg menj be, borítsd rájuk az asztalt, hogy nem tudsz eleget tenni a 14 éves gyereked tankötelettségének a következő tanévben egy kibszott aláírás miatt.
Vagy írd alá. Mit tenne az exed? Feljelent, hogy középiskolába jár a 14-15 gyerek, pedig nem is írta alá?
14/17 A kérdező kommentje:
Én sem értem... pl a jogszabály kimondja, hogy a 14 éves korlátozottan cselekvőképes (neki is alá kell írnia a felvételi lapot), és a személyét érintő kérdésben önállóan nyilatkozhat...ez nem a személyét érinti...? Közben olyat is ír a jogszabály, hogy ez az egész életpálya közös döntés kell legyen (három ember). A gyerek persze sehova nem tud fordulni, ha akarata ellenére beíratják valahová. Nonszensz az egész
tegnap 19:55
15/17 anonim válasza:
Elolvastam a felvételit. A gyámhatóságnak kötelessége lépni, mivel az aláírás megtagadása a szülök közötti vitának számít, amikoris a gyámhatóság dönt.
16/17 A kérdező kommentje:
Megtenném, aláírnám helyette, de az iskolában kell személyi igazolvánnyal. A felvételi lapokat kivinni nem lehet.
tegnap 19:58
17/17 A kérdező kommentje:
Engem a gyámhivatal kétszer elhajtott a vérbe. Az ügyfélkapun benyújtott kérelmemmel nem foglalkozik....
tegnap 20:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!