Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi várható, mit tehetek?...

Mi várható, mit tehetek? Középfokú felvételi eljárásnál a különélő szülő nem mutat hajlandóságot a felvételi lapok aláírására.

Figyelt kérdés
Az oktatási hivatal azt írja a gyámügyre kerül az ügy és a gyámügy pótolja a nyilatkozatot. Voltam a gyámügyön ők felvilágosítottak nem pótolnak nyilatkozatot csak vita esetén járnak el (ha mindkét szülő bemegy). Tehát a gyámügy szerint a gyermeket majd nem veszik fel sehová (hiába vesz részt a felvételin), nem tud rendkívüli felvételi eljárásban sem részt venni. Mi történik? A szülők bíróságra kerülnek? Van meghatalmazásom a másik szülőtől, de azt mondta az oktatási hivatal az őket nem érdekli ugyanúgy megy a gyámügyre.

ma 16:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
A gyámügy nem pótol nyilatkozatot. Majd kijelölnek egy ideiglenes gyámot és ő nyilatkozik. De ennek más következményei is lesznek.
ma 16:26
 2/14 anonim ***** válasza:

1, de határozattal pótoljuk.

K

ma 16:52
 3/14 A kérdező kommentje:
Utolsó ma voltam a gyámügyön és NEM pótol nyilatkozatot! Hiába pl kórházba kerül (mondjuk még magánál sincs) a másik szülő,esetleg külföldön van/él vagy csak kényelmes/leszarja (mint nálunk) és ad egy meghatalmazást. Csak és kizárólag az aláírást fogadják el az oktatási hivatalnál, meg a gyámügy határozatát (aki csak vita esetén ad határozatot). Kérdés az mi lesz a gyerekkel és mi lesz a szülőkkel.
ma 17:19
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az a vita, hogy nem írja alá. Meghallgatjuk a gyereket, anyát és kap egy határozatot.
ma 17:46
 5/14 A kérdező kommentje:
Utolsó akkor nekem miért mond mást a Gyámhivatal, miért van az hogy beadtam egy kérelmet december 19-én és nem fog történni semmi, eljárást sem indítanak????? (Pest Vármegyei Kormányhivatal).
ma 17:58
 6/14 anonim válasza:
100%

A gyereked 16 éves kporáig tankötelezett.

Mi az, hogy nem írja alá? Miért nem? Egyáltalán minek kell aláírnia, amikor te neveled?

Én kérném a teljes felügyeleti jogot, mert csak hátráltatja a gyerek életét.

Írd alá te.

ma 19:33
 7/14 A kérdező kommentje:
Kizárólagos gyámja vagyok! A jogszabály ilyen esetben is az életpályával összefüggésben a szülőnek jogot ad és igen alá kell írnia! Csak akkor nem, ha szülői felügyeletet a bíróság korlátozta vagy megvonta (pl.: bűnöző)
ma 19:43
 8/14 A kérdező kommentje:
Elírtam, a láthatást korlátozta vagy megvonta. Elnézést már fáradok
ma 19:45
 9/14 A kérdező kommentje:
ma 19:47
 10/14 anonim válasza:

7

Akkor is lépnék ez ügyben. Miért nem írja alá? Minek bármilyen jog az ilyennek? Én aláírnám a helyedben, aztán jelentsen fel érte. Ez ellent mond annak, hogy tankötelezett a gyereked. Az ilyen csak direkt kicseszni akar, és undorító módon, pont a saját gyerekét használja fel rá.

ma 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!