Az eredménytelen vizsga befolyásolhatja az államilag támogatott státuszt vagy a késöbbi ösztöndíj kifizetéseket?
Sziasztok!
Felvettem egy szabadon választott tárgyat, de azon gondolkozok, hogy nem megyek el belőle vizsgázni, mert tuti karó lesz és így elvileg csak eredménytelen vizsga lenne érdemjegy nélkül. Vagyis a kreditet buknám, de legalább az átlag nem romlana. Szóval azt szeretném ezzel kapcsolatban kérdezni, hogy szerintetek ez így befolyásolná az államilag támogatott státuszom vagy az esetleges ösztöndíjak késöbbi kifizetését? Erről igazából nem találtam semmit az egyetem szabályzataiban, csak gondoltam megkérdezem hátha van ezzel kapcsolatban tapasztalat. XD A szükséges kreditjeim meglennének egy év után így is, mert még egy félév hátra van.
Nem tudtam, hogy egyes lesz. Nekem ezeket írja a szabályzat az eredménytelen vizsgával kapcsolatban:
eredménytelen vizsga: az a vizsga, amelyen a hallgató igazolatlanul nem jelenik meg, és amelynek tekintetében nem élt a vizsgahalasztás lehetőségével. Az eredménytelen vizsgának értékelése (érdemjegye) nincs;
Ha a hallgató a vizsgán igazolatlanul nem jelenik meg és nem élt a
vizsgahalasztás lehetőségével, akkor a vizsgája eredménytelen vizsga, amely az adott félévben beleszámít a vizsgajelentkezések számába, de nem számít bele az érdemjegyszerzési kísérletek számába. Igazoltnak kizárólag az a távollét tekinthető, amely a hallgató önhibáján kívül, igazolható külső körülmények miatt következett be. Az igazolt távolmaradás vizsgahalasztásnak minősül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!