Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Támogatnátok ezt a javaslatot?

Támogatnátok ezt a javaslatot?

Figyelt kérdés

Magyarország térjen át betűs osztályzatra

A

B

C

D

——— Persze a +/- is lehetne kitevőben

Aztán végül az

F / de ha az U lenne végül, az se zavarna.

dec. 6. 07:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem. A jelenlegi oktatásban rengeteg a probléma, pont az osztályozáson, hogy számok vagy betűk, pont nem múlik semmi.
dec. 6. 10:58
 12/19 anonim válasza:

Teljesen más logikát igényelne, ezért az átmeneti időszak bonyodalmas lenne.

Már az furcsa lenne, ha a mi számérték szerinti (1-es minimális érték, 5-ös maximális érték) rendszerünkből át kellene szokni a sportban használtjoz hasonló helyezés szerinti (1-es maximális, 5-ös minimális) rendszerre. Plusz csavar lenne a betűk használata (A maximális, E minimális). Az eddigi öt szintet (1,2,3,4,5) pedig nem igazán lehetne hat szintűre (A,B,C,D,E,F) transzformálni. Pl. ha a jelenlegi rendszerben 3-as voltam töriből, akkor a jövőben arra C-ként vagy D-ként hivatkozzak?

dec. 6. 10:58
 13/19 anonim ***** válasza:
Semmi értelmét nem látom. Van még olyan megoldás, ami jobb, hogy informatív kategóriák vannak (pl. az elégtelenek között is legyen megkülönböztetés), de az igazi innováció az osztályzatok eltörlése lenne.
dec. 6. 11:14
 14/19 anonim ***** válasza:

"Úgy, ahogy az angolszász országokban is teszik. A betűknek van számértéke. ;)"

És mi indokolja, hogy ne magát a számértéket használjuk inkább?

dec. 6. 11:16
 15/19 A kérdező kommentje:

“ És mi indokolja, hogy ne magát a számértéket használjuk inkább?”

Jobban néz ki a betű, mint a szám.

Nekem legalábbis szimpibb, ha A+ van és nem 5 vagy 5*

dec. 6. 13:57
 16/19 anonim ***** válasza:
77%
15 hülye vagy, bocs, én inkább akkor már matricákat szeretnék, 5-ös helyett kishajót, 4-es helyett cicamicát, az egyesért Hókuszpókot, a betűk oly' unalmasak.
dec. 6. 14:08
 17/19 anonim ***** válasza:

"Jobban néz ki a betű, mint a szám."

Ezt brit tudósok állapították meg?

Ez csak arra jó, hogy a szülők a gyerektől, vagy a gyerek a tanártól kérdezgesse, hogy "akkor ez most hanyas?".

dec. 6. 14:09
 18/19 anonim ***** válasza:

Semmilyen előnye nem lenne a betűs osztályzásnak, akkor minek bevezetni.

Te a betűhoz ragaszkodsz én meg a smilehoz. Szerintem a smile jobb mint a betű.

dec. 6. 15:10
 19/19 A kérdező kommentje:

“ hülye vagy, bocs,”

Lehet elfelejtetted, akkor emlékeztetlek: Nem egy udvaron száradt a gatyánk!

Ez csak egy ártatlan kérdés volt, ne velem személyeskedj, hanem a Fideszes haverjaiddal.

dec. 7. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!