FOK mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Most vagyok végzős, fogorvos szeretnék lenni.

Debrecen a cél elsősorban.

Mennyire sokat kell tanulni?

Lehetetlen elvégezni?

Kicsit megijedtem mert az egyik ismerősünk fogorvos és a fia most végzi a fogorvosi egyetemet, de 2,5 évet csúszott..

ma 11:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Milyen választ lehet adni arra a kérdésre, hogy lehetetlen-e elvégezni egy szakot, amin minden évben százas nagyságrendben kapnak diplomát a hallgatók?

Nem, természetesen nem lehetetlen elvégezni, hiszen sokan megteszik. Nagyon sokat kell tanulni, és igen, nem ritka, hogy valaki csúszik a tanulmányai során. Az, hogy mennyire nehéz, tőled függ. Ha jó képességű vagy, szorgalmas vagy, és hatékonyan tudsz tanulni, akkor csúszás nélkül is simán elvégezhető a képzés. Ha viszont az emelt biológia érettségit 80% felettire teljesíteni emberfeletti teljesítmény a részedről, akkor nem biztos, hogy érdemes a fogorvosiban gondolkodni.

ma 12:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Az általános orvos után a legnehezebbnek mondják. Nincs olyan durva kémia, mint gyógyszerészen, de attól kell tanulni elég sokat. A szegediről nem hallottam túl jókat, érettségis csoportban elég botrányos dolgokat írtak (2-3x annyi embert vesznek fel, mint amennyi hely van gyakorlatozni a második évben ezért az elsőben sok mindenkit kibuktatnak úgy, hogy nem nézhetik meg a zh-jukat, csak szimplán kapnak egy elégtelent, pedig lehet megvan kettes is vagy találhatnának hozzá pontot). De a debreceni szerintem jó. Közeli családtag ott végzett, most saját magánrendelője van, alkalmazottakkal. Teljesen átlagos csajszi, vidéki gimnáziumból átlagos anyagi helyzettel, bukás nélkül végig csinálta, mint ahogy rajta kívül jó páran. 2,5 év csúszás már elég gáz. Attól, mert hallasz egy ilyet, sokan végeznek időben.
ma 13:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Én végzett fogorvos vagyok és csúszás nélkül végeztem el, habár 1-2x rezgett a léc, főleg az elején. A társaság kb fele csúszik, vagy hagyja ott teljesen, de sokan 1-1 tárgy miatt halasztanak 1 évet, ez azért nem olyan szörnyű szerintem.

Nagyon nehéz. Éb Pécsett végeztem, akkor mi még az alapozó tárgyakból együtt voltunk az általános orvosokkal, azóta tusom, hogy variáltak valamit, de a követelmény sok ugyanúgy, itt alapvető a holisztikus szemlélet és az átfogó tudás az általános orvoslásból is. Mikor belgyógyot tanultunk, ott pl közölték, hogy mivel sokkal több időt tölt nálunk a beteg, mint egy átlag orvosi vizsgálaton, így bizony ismernünk kell azokat a belgyógyászati kórképeket, amelyeket a házi orvosok nem szűrnek ki, ehhez meg ugyanaz az anatómia vagy sejtbiológia kell. Hát ez ilyen. Amúgy nekem volt is már kapásom, pajzsmirigy alulműködést, meg epeúti elzáródást is fogtam, szóval lehet van emögött valami.

ma 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!