Azt olvastam, hogy az ágazati szakmai tárgyakból való vizsgázás lehetősége a 2024/25-ös tanév október-novemberi vizsgaidőszakában lehetséges utoljára, de ilyenkor mi van?
Figyelt kérdés
Közgazdasági technikumba járok, eddig abban a tudatban éltem, hogy közgazdasági ismeretek lesz az ötödik tárgyam neve a bizonyítványomban. Viszont úgy értelmezem, hogy ez a tárgy, mint olyan, megszűnik és csak a szakmai végzettség lesz, hogy pénzügy-számviteli ügyintéző. De akkor ez ötödik tárgyként milyen néven kerül bele a bizonyítványba?nov. 29. 19:00
1/5 A kérdező kommentje:
Ez azért lenne fontos, mert nem szakirányú továbbtanulást tervezek, de a másik szak elfogadta volna a közgazdasági ismeretek nevű tárgyat. Pénzügy-számviteli ügyintézőként viszont nem tudnám duplázni.
nov. 29. 19:02
2/5 anonim válasza:
Jó kérdés, de magából a szakmai vizsgából is lehet felvételi pontot számolni, nem kell, hogy az érettségiben legyen: [link]
3/5 A kérdező kommentje:
Igen lehet, szakirányúnál. De én nem olyat szeretnék.
nov. 29. 21:31
4/5 A kérdező kommentje:
Az ötödik tárgy nevét lenne fontos megtudni, hogy meg lehessen nézni, elfogadják e egyáltalán duplázásnál. Mert emelt szintűt ér és nem lenne mindegy, hogy lehet e duplázni vagy nem.
nov. 29. 21:32
5/5 anonim válasza:
Nem lesz 5. tárgy. 100/1997 45.§ (3) d. pont:
"a szakképző intézmény tanulója esetében – az arra vonatkozó záradékot, hogy a vizsgázó a kötelezően választható vizsgatárgy helyett szakmai vizsgát tett.
Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!"
Tehát csak négy tárgy lesz az érettségiben meg egy záradék. Az ötödik tárgy pontját a szakmai vizsga százalékos eredményéből számolják. A már linkelt [link] oldal leírása alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!