Külsős gyakorlati hely keresésnek hogy kezdjek neki?
Egy évet jártam technikusira, de elköltöztem, és azóta eltelt két év. Tegnap voltam bent a legközelebbi technikumban, és közölte az igazgató helyettes, hogy átvesznek szeptembertől, és van lehetőség duális képzésre is. Szeretnék élni a lehetőséggel, mert a mostani munkámat úgyis utálom, és hátha az iskola végeztével lenne fix munkahelyem is, de az az igazság, hogy nincs ebben tapasztalatom. Azt mondta, hogy van egy papír, azt kell kitöltetni egy céggel, vagy egyéni vállalkozóval, aki hajlandó lenne engem foglalkoztatni. Duális partnerei vannak az iskolának, de nem kötelező azokhoz menni.
Most hívogassam fel a cégeket egyesével, vagy írogassak nekik emailt? Vagy ti hogy kezdenétek neki?
Rendes munkahelyre nyilván eddig beadtam az önéletrajzomat, aztán arra vagy reagáltak, vagy nem, de szerintem itt nem ez a megoldás.
Tudom, hülye kérdés, de tényleg ötletem sincs. Szerintem személyesen tuti elzavarnának a francba.
Az igazgató helyettes egyébként azt mondta, hogy még most kezdjek el nézelődni, hogy tuti helyem legyen valami jó cégnél, mert ha az utolsó pillanatra hagyom, akkor csak a gyűjtő hely fog jutni, ahova a legrosszabbak mennek, és túl sokat nem fogok tudni dolgozni az ottani műhelyben, és ott 100%, hogy a technikus vizsgát követően állást sem fognak ajánlani egy diáknak sem, szóval oda nem szeretnék kerülni.
Amúgy autószerelő műhelyről van szó, de azért nem is akarok bemenni személyesen, mert milliószor jártam úgy, hogy egyeztettem időpontot kisebb-nagyobb szervizzel, aztán érkezéskor kb azt se tudták, hogy van valakinek akkorra időpontja, meg nem találták a műhelyvezetőt, stb. Szóval most, ha így odaállítok, hogy gyakorlati helyet keresek, akkor tuti, hogy ki fognak akadni szinte mindenhol, meg nem lesz bent illetékes, vagy az nem fog ráérni, stb.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!