Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az iskolákban még mindig...

Az iskolákban még mindig elveszik a telefont?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem mert már nem járok iskolába.

nov. 23. 07:54
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
14 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%

Akkor miért úgy kérded: még mindig?

Törvényi szinten deklarálták ezt, ez világos?

Tudod, ez mit jelent?

Amikor jártál, beszedték?

Mire alapozod, hogy változott?

Hallottál ezzel ellentétes rendeletet vagy enyhítő rendelkezést?

Ha nem, nem is értem a kérdés miértjét.

nov. 23. 08:02
 2/17 A kérdező kommentje:

Amikor iskolába jártam akkor nem szedték be (2éve)

Nem követek semmilyen híroldalt/híradót. Ezért kérdezem.

Sajnálom hogy nem vagyok képben az aktuális dolgokkal…😔

nov. 23. 08:15
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Szeptemberi rendelet... nem 2 éves, 2024. szept.
nov. 23. 08:23
 4/17 anonim ***** válasza:
68%
Elvileg igen.
nov. 23. 09:56
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Soha nem vettük el (tanár vagyok), le kellett adni. Egyre kevesebben adták le, most már senki. De nyilvánosan nem veszik elő, úgyhogy a törvény be van tartva (=nem merül fel arra utaló körülmény, hogy korlátozottan használható tárgy lenne náluk) és mindenkinek egyszerűbb így.
nov. 23. 11:07
 6/17 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos, kedves tanár válaszadó, amit írtál, nem kielégítő. Nem csak az órán lehet használni, amikor te magad is látod a diákot. Sokkal veszélyesebb, amikor nincs a diák a tanár szeme előtt, hisz készíthetnek egymásról hang- és/vagy kép- és/vagy videofelvételt, ami ugye törvényileg tiltott, azokat közzétehetik. Ez ugye nem csak személyiségi jogokat sért, hanem ezzel előidézik az érintettek kiközösítését is.

A szünetekben ezen felül megint csak nem ellenőrzi senki, épp mit csinálnak vele a fiatalok.

Nem, ezt be KELL tartatni! Elvenni, konzekvensen a nap elején, nap végén visszaadni! Nincs köztes megoldás, mert a diák nagyon alamuszi állatfajta. Ha nyújtod a kisujjad, a karod kell nekik.

nov. 23. 14:47
 7/17 anonim ***** válasza:

Szerinted azzal, ha elveszed a gyerekektől a telefont megoldódik? Szerinted nem fognak ugyanúgy iskolán kívül felvételeket készíteni?

Nem az lenne a megoldás erre problémára, hogy megtiltod, szerintem nagyon szomorú, hogy ezt sokan nem látják. Nem értem, hogy a gyerekeknek honnan kéne megtanulniuk azt, hogy hogyan kell felelősségteljesen használni egy telefont, ha ezt az iskolában nem tanítják meg nekik. Értem a szándékot, de szerintem ezzel hosszú távon sokkal többet ártottak, mint amennyit segítettek, hiszen ezek a gyerekek egyszer felnőnek, és mivel sosem lett nekik elmondva, hogy miért nem szabad egyes dolgokat csinalni (amit ugye sok esetben sem a szülők, sem az iskola nem tanít meg), ezért valószínűleg ők sem tudják majd elmondani a gyerekeiknek, szóval ez generációkon keresztül így fog folytatódni. Mondjuk nem is értem mit vártam, Magyarországon eléggé állandó, hogy ha van egy probléma, akkor azt elintézik egy egyszerű tiltással.

nov. 23. 15:27
 8/17 anonim ***** válasza:

6-os vagyok!

Kedves 7!

A felvetéseddel egyet tudok érteni... Meg kellene tanítani... De ki tanítaná meg szted? Az egész világ okostelefon-, app-, közösségi oldalfüggő?

Ez kb mint a régi oroszoktatás, ahol a tanár 1 leckével van előrébb a diáknál...

Én nekem egyetlen közösségim sincs, nincs okostelóm, nem töltök le semmi bugyuta appot! Tehát a tudatosság ott kezdődik, hogy nem bújsz ezekbe bele...

Azzal egyet tudok érteni, hogy korábban el kellene kezdeni ezt oktatni, de nagyon vékony a mesgye! Azzal, hogy a suliban nem használhatják (elvileg), sok esélyt kiszűrnek, de persze nem tökéletes megoldás.

Én magát az okostelefonokat szüntetném be, nem a diákoknak, hanem az egész világon! Semmi szükség rájuk, már most is látni, tönkreteszik a világot, bomlónak hat az emberi gondolkodásra!

Az emberek nem tudják kezelni a technológiát. Miért? Mert nincs mögötte valós morál!

Na, a morált kellene előbb bevasalni, utána az okoseszközöket!

nov. 23. 15:42
 9/17 anonim ***** válasza:

7-es vagyok

Véleményem szerint az okoseszközök rendkívül hasznosak lehetnek, ha tudod őket használni. A probléma nem azzal van, hogy a gyerekek telefonokat használnak, hanem azzal, hogy nem használják megfelelően.

Értem, hogy nincs okostelefonod, nekem viszont van, és úgy érzem, hogy rengeteg olyan dolgot tudtam online megtanulni, amit okoseszköz nélkül nem tudtam volna. Szerintem a gyerekeket arra kellene motiválni, hogy használják ki a lehetőséget, ami az eszköz nyújt, de okosan.

nov. 23. 15:51
 10/17 anonim ***** válasza:

"lehetnek"

"HA tudod használni"

De épp ez az, hogy az emberek 99%-a nem tudja, az sem, aki azt hiszi magáról.

Felteszem, amit te tanultál, ahhoz sem kellett okvetlen az okosteló, csak kényelmesebb volt. Ha van egy egyszerű számítógéped (laptop), ugyanúgy megtanulhattad volna ugyanazt.

Egyszerűen felesleges a világ számára az okosteló. 5% haszon, 95% kártékonyság!

És még 1x: nincs, aki meg tudná nekik tanítani, mert aki használja, szinte senki nem képes azt tudatosan használni, aki mégis, az meg nem hajlandó tanítani.

Marad az eszköz ignorálása...

Ha majd a világ megérett erre a technológiára, sztem érdemesebb akkor visszatérni erre.

nov. 23. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!