Megéri-e, hogy tényleg menjek el diszkalkúlia vizsgálatra?
Sziasztok, egy kilencedikes vagyok, matek tanárom most mondta el hogy érdemes vizsgálatra mennem, mert egy nagy esély hogy diszkalkuliás vagyok.
Minden tantárgyból jó vagyok (különösen a humán tárgyakból), kivéve Matekbol, fiatal korom óta küzdök vele. Eddig mindent kipróbáltam, magántanárokat, extra matekórákat, extra tanulást, de semmi sem működött. Bekerültem egy angol iskolába, ahol minden tantárgy angolul van, újra kell tanulnom minden új matematikái fogalmat. Elmentem az új tanárom extra algebra óráira, és azt mondta, hogy el kell végeznem a discalculia ellenőrzését, mivel minden tünetre alkalmas vagyok. erre erősen reagáltam, mert szerintem ez tönkretenné a jövőmet. Ügyvéd szeretnék lenni, (amiről tudom, hogy nincs sok matek benne), de csak félek az erettsegitől, mert már most 2,50re állok Matekbol. Úgy érzem, ha valóban diagnosztizálnak, az korlátozza a jó iskolába jutásomat, és kevesebb pontot kapok az érettségiben. mit fog valójában befolyásolni a diagnózis? mi lesz az érettségiben majd?
Megköszönöm a válaszokat.!!
Érdemes elmenni igen.
Én nekem 11-ben mondta a matek tanár, hogy érdemes lenne elmenni. El is mentem, és bár diszkalkuliás végül nem voltam, de mégis megkaptam a felmentést matekból, mert annyira hiányoztak az alapok, hogy semmi esélyem nem lett volna érettségire szintbe hozni a tudásom.
Helyette földrajzból érettségiztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!