Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri-e, hogy tényleg menjek...

Junorse kérdése:

Megéri-e, hogy tényleg menjek el diszkalkúlia vizsgálatra?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy kilencedikes vagyok, matek tanárom most mondta el hogy érdemes vizsgálatra mennem, mert egy nagy esély hogy diszkalkuliás vagyok.

Minden tantárgyból jó vagyok (különösen a humán tárgyakból), kivéve Matekbol, fiatal korom óta küzdök vele. Eddig mindent kipróbáltam, magántanárokat, extra matekórákat, extra tanulást, de semmi sem működött. Bekerültem egy angol iskolába, ahol minden tantárgy angolul van, újra kell tanulnom minden új matematikái fogalmat. Elmentem az új tanárom extra algebra óráira, és azt mondta, hogy el kell végeznem a discalculia ellenőrzését, mivel minden tünetre alkalmas vagyok. erre erősen reagáltam, mert szerintem ez tönkretenné a jövőmet. Ügyvéd szeretnék lenni, (amiről tudom, hogy nincs sok matek benne), de csak félek az erettsegitől, mert már most 2,50re állok Matekbol. Úgy érzem, ha valóban diagnosztizálnak, az korlátozza a jó iskolába jutásomat, és kevesebb pontot kapok az érettségiben. mit fog valójában befolyásolni a diagnózis? mi lesz az érettségiben majd?

Megköszönöm a válaszokat.!!

nov. 20. 19:02
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Ha megállapítják a diszkalkuliát, egyáltalán nem kell érettségizned matekból. Ez a jogász szakra való felvételit egyáltalán nem befolyásolja. Így a diagnózis nemhogy tönkretenné a jövődet, hanem épp ellenkezőleg: segítené.
nov. 20. 19:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene érettségizned matekból (kéne helyette másból persze), amivel nem rontanád le annyira az érettségi átlagodat. Tehát nem lenne ott pl. egy kettes matek, hanem érettségizhetnél mondjuk földrajzból négyesre. Jóval több pontod lenne így. Ezen felül valószínűleg +30 pontot kapnál esélyegyenlőség címszóval (érdemes azért utánanézni az adott egyetem oldalán). Szóval igen, abszolút megéri!
nov. 20. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
A kérdés alapján inkább diszgráfiás vagy, esetleg az IS.
nov. 20. 21:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes elmenni igen.

Én nekem 11-ben mondta a matek tanár, hogy érdemes lenne elmenni. El is mentem, és bár diszkalkuliás végül nem voltam, de mégis megkaptam a felmentést matekból, mert annyira hiányoztak az alapok, hogy semmi esélyem nem lett volna érettségire szintbe hozni a tudásom.

Helyette földrajzból érettségiztem.

nov. 21. 11:13
 5/5 SZTANN ***** válasza:
100%
IGEN, menj el vizsgálatra! Nem veszíthetsz semmit, csak nyerhetsz.
nov. 21. 14:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!