Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen öltözékben illik...

Milyen öltözékben illik megjelenni az ereményhírdető értekezleten?

Figyelt kérdés

Egy tárgyból jelentkeztem őszi érettségire a szegedi kormányhivatalon keresztül. Anno amikor gimnázium végén érettségiztem elvárták, hogy öltönyben jelenjünk meg a bizonyítványosztáson, de nem tudom hogy itt mi a szokás. Eredményhírdető értekezlet néven van meghírdetve, amit a kormányhivatalban tartanak, de igazából erről szeptember vége óta nem kaptam további tájékoztatást.

Nekem mindig az a dilemmám, hogy se az egyetlen öltönyös, se az egyetlen utcai ruhás nem akarok lenni. Gondolom öltönyben illik, de azért megkérdezem, hátha valakinek van tapasztalata.

nov. 19. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Magam részéről letudnám annyival, hogy fekete farmer, fehér ing, sport zakó. Annyira ki se lógsz egyik táborból se ezzel.
nov. 19. 14:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ... a megjelenésedel magadról állítasz ki bizonyítványt. Ennek megfelelően válassz öltözéket, mit akarsz sugalni magadról.
nov. 19. 19:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Amikor én 2 éve ősszel szintemelőztem, szinte senki sem öltözött ki erre. Nem is lett volna értelme, mert eredményhirdetés nem is volt, csak beálltunk egy szép hosszú sorba, aminek a végén a kezünkbe nyomtàk a tanúsítványt. Azt alá kellett írni, hogy átvettük, aztán mindenki ment a dolgára.
nov. 19. 20:08
 4/7 A kérdező kommentje:

Azért szakadt ruhában nem fogok menni, minimum egy elegánsabb ruhát felveszek, csak nem tudom, hogy hogy megy ez az egész, még nem voltam ilyenen.

Amikor gimiben érettségiztem, akkor az volt, hogy öltönyben, sorba álltunk a terem szélén, az igazgató név szerint hívta a diákokat, mindenkinek személyesen gratulált, aztán visszaálltunk és megvártuk a többieket. Azt gondoltam, hogy nem nagy bizonyítványosztó ünnepség lesz, hiszen csak egy tanúsítványt kapok a vizsga meglétéről, de az egyik ember azt mondja, hogy öltöny kell, a másik meg hogy csak egy papírt kapok, ne öltözzek ki.

Tudom, hogy sokkal elegánsabb az ember öltönyben, de nem szeretek úgy járni, hogy egyedül öltözök ki, meg az is kellemetlen, ha rajtam kívül mindenki kiöltözik.

Ezért kérdeztem meg, hogy aki tapasztalatból beszél az mit látott.

nov. 19. 20:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor valaki mondjon valami konkrétat, aki tapasztalatból beszél, mert az egyik ember azt mondja, hogy teljes öltöny, a másik szerint utcai ruha, a harmadik meg azt sem tudja hogy van ilyen (igen, a gyakorin kívül is próbáltam kérdezni). Én meg soha életemben nem voltam kormányhivatalban tanúsítvány átvételen, nem tudom hogyan működik, sőt próbáltam további részletekről érdeklődni a megjelölt kormánytisztviselőnél, de még kevesebb információt kaptam, mint ami az értesítőn volt. Oké, magamról állítok ki tanúsítványt, de amikor ott állnak az utcai ruhában sorban és én vagyok az egyetlen öltönyben, akkor biztos hogy kényelmetlenül fogom érezni magam, de akkor is ha fordítva. Nem szeretek kitűnni a tömegből.
nov. 20. 01:02
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 a 3. vagyok és nem tudom, hogy ennél konkrétabb és személyesebb tapasztalatot hogyan mondhatnék 😀
nov. 20. 06:43
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 köszönöm, igazad van, csak gondoltam hátha más is ír tapasztalatból. Nem tudom elhinni, hogy az oldalon te vagy az egyetlen, aki utólag kiegészítő vagy szintemelő vizsgát tett.
nov. 20. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!