Angliában miért nem törlik el a kötelező iskolai egyenruhát?
Tudom régen világszerte volt iskolai egyenruha, de miközben mindenhol eltörölték, az Egyesült Kiralyságban és Írországban még mindig kötelező. Nem zavar, csak fura látni, hogy minden megengedett manapság de az nem, hogy beleszólj saját gyereked vagy saját magad öltözködésébe. Főleg a lányoknak, akik tél közepén is miniszoknyába kell járkálniuk ( tudom húzhatnak nadrágot is, de muszlimokon kívül nem jellemző )
Ez valami konzervatív hozzáállás? Miért nem törlik el ahogy mindenhol megtörtént?
Értem mire való az egyenruha, a céget képviseled vele aminek dolgozol.
Itt meg a diakok az iskolat kepviselik. Es nekik tok normalis dolog, nem hisztiznek miatta.
Es ezek nem faznak, siman mennek rovidnadragban futni reggel 6-kor +5 fokban, futnak az esoben, mult heten 15 fok volt kinn, es usztak a tengerben.
Otthon havonta voltak betegek a gyerekeink, evente tobbszor is antibiotikum. Itt meg soha nem voltunk orvoshoz felfazassal.
Az egyenruha dragabb, de nem kell hetente ujravenni. Van ra allami tamogatas is, sot sokszor a kinott darabokat az iskolaknak adjak, vagy a szulok ajandekozzak egymasnak, mivel rajra van az intezmeny cimere, mashol nem jo, max otthon. Mi is koltozeskor odaadtuk az iskolanak, az ujnal is kaptunk egy rendet mig megrendeltuk a sajatunkat is.
Segit a kikozosites ellen, a gyerekek nem szekaljak egymast hogy kinek milyen kamugucci felsoje vagy kinaikonzerv cipoje van. Es neked mint szulo vegkepp segitseg, sokkal, de sokkal egyszerubb kikesziteni az egyenruhat, mint hetente 10x mosni egy szekreny ruhat. A nyakkendo meg gumis, tepozaras, vagy hagyomanyos, 2 masodperc felrakni. Es csak heti 2x kell, a tobbi napokon szabadidos egyenruha van, sima tornafelszereles, ami szinten egyedi minden sulira.
Plusz egyfajta kontroll is, egyenruhaban nem tudsz csak ugy tekeregni tanitas ido alatt, pub-okban nyakalni az alkohol meg annyira sem.
"nem hisztiznek miatta"
Persze. A kamaszok minden miatt "hisztiznek" kivéve az egyenruha miatt.
"Es ezek nem faznak"
Honnan tudod? De mint írtam, nem azzal van gond, hogy valaki miniszoknyát hord, hanem ha ez az elvárás
Kontroll részbe bele se megyek. Hogyan kell szótfogadó csendes adófizető állampolgárt faragni az a legjobb módszer már fiatalkorban idomítani kell. Sőt, még saját ruháit sem hordhatja
Onnan tudom hogy Irorszagban lakom, es napiszinten latom oket olyan dolgokat csinalni, amitol kiraz a hideg, pedig en a -15 fokban nyarikabatot hordtam otthon.
Mas mentalitas, sokminden itt tok normalis ami neked Magyarorszagon nem. Folosleges ezen vitazni. Pont hogy kozel sem olyan szofogado es csendes allampolgarok.
Az oktatas is mas alapokon van. Sokkal kevesebb bullyng van, amirol azert eleg sokan tudnanak Magyarorszagon es a kornyeken meselni. Mar csak ezert megeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!