Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek jó ötlet-e, hogy...

Szerintetek jó ötlet-e, hogy kötelező legyen iskolába egyenruhába járni?

Figyelt kérdés
Elég menő szerintem, bár elég macerás, szóval nem tudom jó dolog lenne-e.

2021. jún. 24. 01:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Volt már kérdés.

A többség amellett van, hogy nem.

2021. jún. 24. 01:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. jún. 24. 01:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert az iskola már így is túlságosan kiöli az emberből az egyediséget és kreatív gondolkodásmódot.
2021. jún. 24. 01:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
hülyeség
2021. jún. 24. 06:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk még abban kellett. (Nejlonköpeny, kisdobos/úttörőnyakkendő)

De utáltam.

2021. jún. 24. 06:36
 6/9 molnarmarcell21 ***** válasza:
95%

Na de miért lenne menő, kérdező?

Egyébként két pozitívumot szokta felhozni mellette:

1) Erősíti a közösséget, ha iskolánként eltérő

2) Elfedi a társadalmi különbségeket és nem fogják kiutálni Bencét, ha neki nincs Off White pólója, mint a többieknek.

2021. jún. 24. 07:02
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Én örültem volna neki..nalunk néhány lány szinte báli ruhában járt iskolába. Persze értem megtehetik, de nem hiszem hogy olyan szoknyákat kellene hordani amiből minden is ki van.
2021. jún. 24. 09:11
 8/9 anonim ***** válasza:
95%

Angliában tanultam High School-ban, kötelező volt minden nap öltönyben menni nyakkendővel, lakkcipőben. Nagyon durván figyeltél, hogy teljes-e a szett, hacsak a nyakkendős otthon maradt, 1 órát vissza kellett maradnod nap végén.

Én szerettem, nem volt vele semmi gondom egyébként. Egy az, hogy nagyon megkönnyítette az egész öltözködési procedúrát, nem volt olyan hogy nem tudom mit vegyek fel, mert adott volt.

Bár egy idő után észrevettem, hogy nincs semmi utcai ruhám, csakis otthoni, ezt mindig akkor vettem észre amikor néha péntekenként nem kellett egyenruha suliba.

Azokat a napokat kifejezettem utáltam, mindenki méregette a másikat, még a fiúk is megnézték egymást, kin hogy feszül a nadrág (akkor ez volt a divat na) :D

Elmossa a különbségeket, mindenki egyenlő, én szerettem.

Bár szerintem Magyarországon senki sem támogatná, mert mint fent is írták, szinte még így is büntetik az egyedi gondolkodásmódot. Valamint nagy ügyet csinálnának abból is, hogy már azt is megmondják mit vegyél fel, a kevésbé tehetősebbek miből vegyék meg a drága egyenruhákat stb.

Amikor még általánosba jártam otthon, már akkor is mindenki utálta amikor ünneplőben kellett menni, szóval felesleges lenne behozni.

2021. jún. 24. 11:21
 9/9 anonim válasza:
szerintem jó ötlet nagyon is támogatnám.nem lenne minden reggel a macera mit vegyen fel az ember meg egységes lenne a gyerekek rucija.nálunk az irodában kötelező dress code van. nekünk nőknek pl kötelező a fehér blúz fekete szoknyával (nadrág tilos) és harisnyával. sokan utálnak így dolgozni de meg lehet szokni. nekem kifejezetten tetszik még ha sokszor kicsit kényelmetlen is ez az öltözék de ennyit igazán ki kell birnom nő létemre. alapból szoknyapárti vagyok. szóval munkahelyeken is támogatnám az egyenrucit
2021. júl. 25. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!