Pedagógusok! Milyen a nem kompetetív értékelési szemlélet?
Figyelt kérdés
Pedagógusnak tanulok, és nem igazán értem ezt a részt. Kicsit tisztábban, mit is jelent ez? Hogyan lehet érvényesíteni ezt a kisiskolásoknál (vagyis 1-4 osztály)? Nagyon köszönöm!tegnapelőtt 19:25
1/6 anonim válasza:
A nem-kompetitív értékelési filozófia a versengés-központú szemlélet tagadásából indul ki, a „gyermekközpontúságot” állítja középpontba nem a tanítást. A nem-kompetitív szemlélet elutasítja a versenyt, célja a motiválás, az értékelés középpontjában az egyén teljesítménye áll, a teljesítménykülönbségek okai a motiváltságban és az érdeklődésben keresendők.
2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Tehát az iskolában a diákok motiválását kell érvényesítenem, például elismeréssel, dícsérettel?
tegnapelőtt 19:38
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
tegnapelőtt 19:52
5/6 anonim válasza:
Én nem vagyok pedagógus, de lehet, érdekesnek találod: most külföldön lakom, és itt egymáshoz hasonlítják a diákokat a jegyek kiosztásakor. Tehát megvan, hogy a tanulók (tanulmányi teljesítménye alapján sorrendbe állított) felső 10%-a kap csillagos ötöst, az alsó 10% megbukik, a többi pedig eloszlik a kettő között. Így lehetsz ötös 3/50 pontos dolgozattal, és megbukhatsz 49/50-nel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!