Melyek a legfeleslegesebb tárgyak a BME villamosmérnöki szakán?
Alapvetően egyiket sem tartom annak, csak sokszor szarul tanítják őket és sokszor a cél inkább eszetlen mennyiségű képlet, levezetés bemagolása.
Msc-n szerintem van jópár felesleges tárgy. Aki mondjuk nem irányítástechnikával foglalkozik, annak szerintem eléggé overkill a majdnem minden szakirányon kötelező linalg. Elágazó tárgyként lehet választani Fizika 3-at (kvantummechanika) és Elektromágneses tereket. Ebben a mélységben szerintem max. annak az 5, esetleg 10 embernek lesz szüksége vmelyikre, aki ittmarad doktorálni. És még van nem kevés szar, fölösleges tárgy.
Azért az elektrotechnika se semmi. Kedvenc mondatom az előadásról: "Értik, ugye? Ott van a dián.".
Pedig nem lenne rossza, csak nagyon szarul csinálják. De legalább nem szivatós. :DDD
Az ETA-nak abból a szempontból van létjogosultsága, hogy legyen egy alapvető képed a gyártástechnológiáról. Ha ezzel fogsz foglalkozni, akkor azért, ha meg pl. fejlesztő leszel, akkor meg azért, hogy amit megterveztél azt le is tudják gyártani. Nyilván nem kell magyarázni, hogy mennyit ér egy olyan hardver, ami elméletben tök szépen működik, gyakorlatban viszont vagy nem lehet legyártani, vagy irreálisan drága és lassú lenne a gyártása.
Az már persze más kérdés, hogy ezt a tárgyat nem ebben a formájában kellene tanítani és számonkérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!