Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes lenne feladni azt,...

Érdemes lenne feladni azt, hogy valaha leérettségizek ha egyáltalán nem értem a matematikát, és nem hiszek abban, hogy valaha megértem?

Figyelt kérdés

Már elkönyveltem, hogy én ezt sosem fogom megérteni, és ezen a hiedelmen senki sem tud változtatni. Sziklaszilárd meggyőződésem, hogy buta vagyok, mint a tök.

De azért jó lenne egy érettségi bizonyítvány

okt. 29. 14:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan leírtad saját magadnak a választ.

"Már elkönyveltem, hogy én ezt sosem fogom megérteni"

okt. 29. 15:25
 12/27 A kérdező kommentje:

Sajnos így is van.

Egy kis ideig azért kapálózok meg, mert nehét beismerni a vereséget, de a valóság az, hogy tényleg soha nem fogom megérteni.

Ha leérettségizem matekból, akkor valahogy szerencsém lesz, de nem a tudásomra kapom majd a jobb jegyet.

Kár, hogy a matematika nem olyan, mint a sakk.

A sakk egy nagyon logikus játék. Ott csak az alapszabályokat kell tudni. Ha ott nehéz helyzetbe kerülsz, de figyeled a táblát, találhatsz megoldást, hogy te adj mattot.

A matematika ellenben egy nagyon zárt rendszer, nincs lehetőség a szabad gondolkodásra. Vagy megérted a törvényeket, vagy nem. Sajnos, én nem értem.

okt. 29. 15:30
 13/27 anonim ***** válasza:
Általánosban mennyire ment a matek? Ott még értetted, vagy csak átrugdostak?
okt. 29. 15:49
 14/27 anonim ***** válasza:
85%
nyugodtan linkeld be a többi kérdésedet is, volt egypár...
okt. 29. 15:51
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj érettségin minta feladatok vannak, tanár bemagoltatja veled, hogy hol nézd meg a függvénygyűjteményt, kettest összeszedhetsz szóbeli nélkül.

Az a baj, hogy úgy állsz hozzá, hogy nem fog menni, ha nem is érted akkor is sikerülhet.

okt. 29. 15:53
 16/27 A kérdező kommentje:

1-4-ben ez volt.

De 5.-től rákapcsoltam, és egy közepes szintet tudtam hozni, sőt 5-ös dolgozatot is írtam.

Amúgy átismételtem az általános iskolai tananyagot is nemrég.

Azt nagyjából értem. De szerintem nekem addig tartott a

okt. 29. 15:58
 17/27 A kérdező kommentje:
addig tartott a tudásom.
okt. 29. 15:58
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Az égvilágon semmi értelme az érettséginek. Csinálj egy jó szakát és többet fogsz keresni, mint a diplomás társaid 90 százaléka.
okt. 29. 16:03
 19/27 A kérdező kommentje:

Én akkor is szeretnék egy érettségi bizonyítványt. Azzal fejezném be a tanulást.

Ha a matek nem lenne, gond nélkül megkaphatnám.

okt. 29. 16:06
 20/27 anonim ***** válasza:
Egy kis statisztikát tanulj meg, mint statisztikai átlag, medián, módusz, kvartilisek, sodrófa-diagram, és akkor eséllyel nekifuthatsz a matek érettséginek.
okt. 29. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!