Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ebben az...

Mit lehet tenni ebben az esetben? Nagyon el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés
Elsőéves egyetemista lány vagyok Pécsen. Nagy családban élek és nem könnyű nekünk mostanában anyagilag. Az a problémám, hogy pályáztam szociális ösztöndíjra, de elutasították. Ezt még úgy ahogy lenyeltem, de már ekkor is tudtam, hogy nagyon nehéz dolgom lesz. Viszont itt még úgy tűnt, hogy legalább az alaptámogatást kapni fogom első félévben, mert arra elvileg mi, gólyák jogosultak vagyunk. Október elején utalták is nekem a két havi alaptámogatást (2x16000Ft),amivel úgy voltam, hogy hát ez sem valami combos, de legalább jobb, mint a semmi. Ez a pénz persze gyorsan el is ment kolira, meg egyéb dolgokra. Erre egy héttel ezelőtt közölték, hogy egyébként elrontották az adminisztrációt, és utólag kérik vissza ezt a pénzt és természetesen felfüggesztik az utalást. Nagyon sokan jártunk így, de az Ehökösök nem tesznek semmit, flegmák, lekezelőek velünk és azt mondják, hogy pedig ez így van és megtehetik, hogy visszaszedik. Mit lehet tenni szerintetek? A szociális ösztöndíj ügyében fellebbeztünk, jelenleg annak várjuk az eredményét, de azt mondták, hogy akár hetekig is eltarthat. Viszont ezt az összeget november 4-ig kérik vissza. Kerestem munkákat, öt munkahelyet is meg fogok nézni, ki fogok próbálni, de nem tudok azonnal kezdeni meg természetesen a fizetésemet sem azonnal kapom. Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Én nem tartom ezt az egészet igazságosnak.

okt. 29. 01:31
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Személy szerint nem vagyok bátor hitel felvétel esetén ( egyáltalán nem ) de ha ennyire necces a helyzeted és mondjuk értelmes szakot végzel amiért megeri akkor a diák hitel nem opció? Ha más nem megy akkor keresnek valami vendeglato vagy egyéb helyet ami nap végén netán kifizet valami rendezvény vagy akármi más esetén. Hosszabb téren még diakszovetségek és diákmunka. Heti 3-4 napra próbáld besuriteni az órarendet.
okt. 29. 06:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Miskolcon is volt ilyen az egyik gimiben. Ott az osztály fellázadt, és nem fizették vissza a pénzt. Aláírást gyűjtöttek, ügyvéddel fenyegetőztek, stb. Végül elengedték nekik, és tényleg nem fizettek vissza semmit. Ez már jó pár éve volt. Egy haverom is abba a suliba járt, onnan tudom.

Amúgy diákmunka nem opció? Esetleg levelező+főállás? Nappalira nekem se lenne pénzem járni, én is levelezőn vagyok, meg mellette dolgozok rendesen.

okt. 29. 06:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakról van szó?
okt. 29. 11:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Bölcsészkar
okt. 29. 17:53
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
#4 amellett simán tudsz dolgozni, vagy menj levelezőre
okt. 29. 18:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, dolgozni fogok mindenképp, csak azt nem tudom, hogy addig mit csináljak,amíg nem kapok fizetést, miből fizessem vissza ezt a pénzt, amit most vissza akarnak kérni. Megpróbálom holnap is hívni őket, hátha van valami megoldás... Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
okt. 29. 20:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Diákhitelt nem akarsz felvenni?
okt. 29. 21:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Ha minden kötél szakad, a végén az lesz
okt. 29. 22:27
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Vannak munkahelyek, ahol napi kifizetés van. Nem csak az utcaseprőknél, építőiparban és a hostess, statiszta munkáknál szokás. Nem mindenhol, de pláne próbaidő alatt egy csomó boltban, étteremben, akárhol meg lehet akár ilyesmiben is állapodni, főleg kisebb cégekkel.

Egy rakás féle házi/kisegítő munkát lehet csinálni a szomszédságban is a kert gereblyézéstől a kocsi mosáson át a bébiszitterkedésen át a kutya sétáltatásig. 32e nem olyan őrült nagy összeg, hogy munkával ne tudd néhány nap alatt összehozni.

640db üveg visszaváltásával már meg is van, de nem valószínű, hogy ennyi összejön egy házibuliból, az időd meg értékesebben tudod tölteni más munkával, mint ha üvegek után kutatsz - de ha valahol szembejön egy, azt érdemes lehet összegyűjteni és visszavinni.

Lehet akár plazma adással is próbálkozni.

Ha halogatod, meg vársz a lehetőségre, akkor nem nagyon fog összejönni 4-éig, de ha ráfekszel és aktívan keresed a lehetőségeket, akkor sikerülhet.

okt. 30. 22:19
 10/10 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk minden fizetési kötelezettség esetén lehet haladékot kérni. Kérj te is azt méltányossági alapon.
tegnapelőtt 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!