Mit lehet tenni ebben az esetben? Nagyon el vagyok keseredve.
Miskolcon is volt ilyen az egyik gimiben. Ott az osztály fellázadt, és nem fizették vissza a pénzt. Aláírást gyűjtöttek, ügyvéddel fenyegetőztek, stb. Végül elengedték nekik, és tényleg nem fizettek vissza semmit. Ez már jó pár éve volt. Egy haverom is abba a suliba járt, onnan tudom.
Amúgy diákmunka nem opció? Esetleg levelező+főállás? Nappalira nekem se lenne pénzem járni, én is levelezőn vagyok, meg mellette dolgozok rendesen.
Vannak munkahelyek, ahol napi kifizetés van. Nem csak az utcaseprőknél, építőiparban és a hostess, statiszta munkáknál szokás. Nem mindenhol, de pláne próbaidő alatt egy csomó boltban, étteremben, akárhol meg lehet akár ilyesmiben is állapodni, főleg kisebb cégekkel.
Egy rakás féle házi/kisegítő munkát lehet csinálni a szomszédságban is a kert gereblyézéstől a kocsi mosáson át a bébiszitterkedésen át a kutya sétáltatásig. 32e nem olyan őrült nagy összeg, hogy munkával ne tudd néhány nap alatt összehozni.
640db üveg visszaváltásával már meg is van, de nem valószínű, hogy ennyi összejön egy házibuliból, az időd meg értékesebben tudod tölteni más munkával, mint ha üvegek után kutatsz - de ha valahol szembejön egy, azt érdemes lehet összegyűjteni és visszavinni.
Lehet akár plazma adással is próbálkozni.
Ha halogatod, meg vársz a lehetőségre, akkor nem nagyon fog összejönni 4-éig, de ha ráfekszel és aktívan keresed a lehetőségeket, akkor sikerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!