Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A magyar társadalom nagy...

A magyar társadalom nagy része valóban beseggelteti a gyerekével a szorzótáblát első osztályban?

Figyelt kérdés
okt. 28. 21:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ez másodikos tananyag.
okt. 28. 21:56
 2/13 anonim ***** válasza:
39%
Nem. Nem seggeltet a többség semmit senkivel.
okt. 28. 22:38
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Másodikban, és igen, mint a verset. Roppant hasznos ugyanis a későbbiekben.

Hozzátenném, hogy a hetes szorzótáblát 35 éve nem tudom :D

okt. 28. 23:00
 4/13 anonim ***** válasza:
69%

Én csak akkor tudom a szorzótáblát ha elkezdem a legelejétől számolni, hogy 1x6 az hat, 2x6 az 12. Ha hirtelen kérik mennyi 7x6 ugyanúgy az elejétől kezdve kell végig számolnom.

Ha ez a cél akkor jó dolog a seggeltetés.

okt. 28. 23:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt meg kell tanulni. Másodikos tananyag.
okt. 29. 03:47
 6/13 anonim ***** válasza:
31%
#4: Te nem tudod, milyen nap jön péntek után, ha nem mondod végig hétfőtől a hét napjait?
okt. 29. 06:01
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
#3 Sajnos ez a baj, mint a verset. Megértetni kellene a logikáját, nem beseggelni. Ahogyan a versnek sem az a lényege, hogy megtanuld, hanem hogy neked mit mond.
okt. 30. 15:52
 8/13 KicsiZsorzs válasza:
Nem tartom bűnös dolognak, ha így tesznek. Velem is ezt tették és hálás vagyok érte. Egyáltalán nem bánom, hogy pl. a 9x8-hoz nem kell számológépet, vagy okoskát előszednem. Angliában egy társaságban szemtanúja voltam, hogy egy nő okostelefont húzott elő, hogy megtudja 1000-nek a 15%-át. Mikor megelőzve őt bemondtam az eredményt fejből, úgy nézett rám, mintha a holdról jöttem volna. Nekem meg természetes, hogy ilyesmihez nem kell segédeszköz, csak úgy tudom és kész. Nem tudom, hogy mostanában mennyit seggeltetik a gyerekeket, de az én korosztályom nagy részének szintén nem jelent ez gondot.
nov. 1. 17:25
 9/13 A kérdező kommentje:

Mert ha valaki nem seggeli be, akkor nem tudja kiszámolni, hogy mennyi 9*8? Soha nem seggeltem szorzótáblát, mégis kb 2 másodperc alatt kiszámolom, hogy mennyi 9*8. 10 másodperc alatt a 19*18 is megy.

nov. 1. 17:28
 10/13 tambi3 ***** válasza:

Gratulálok kedves Kérdező, különösen a 19*18-hoz. Ma már az emberek nagy része nem képes a 9*8-ra sem... Nem 2, de 22 másodperc alatt sem.

Vannak az életünkben alaptézisek; például a nap keleten kél, azért kelet. Szétnézünk, mielőtt átmegyünk az úttesten, az ételt a szájunkba tesszük, stb., stb. Ezeket nem tudjuk, amikor megszületünk, hanem megtanuljuk, illetve megtanítják. Akár a "kisegyszeregy"-et. Nem vagyok híve a magolásnak, de irtó kínos, ha valaki ezt nem tudja, és gondolkodnia kell rajta...

nov. 13. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!