A magyar társadalom nagy része valóban beseggelteti a gyerekével a szorzótáblát első osztályban?
Másodikban, és igen, mint a verset. Roppant hasznos ugyanis a későbbiekben.
Hozzátenném, hogy a hetes szorzótáblát 35 éve nem tudom :D
Én csak akkor tudom a szorzótáblát ha elkezdem a legelejétől számolni, hogy 1x6 az hat, 2x6 az 12. Ha hirtelen kérik mennyi 7x6 ugyanúgy az elejétől kezdve kell végig számolnom.
Ha ez a cél akkor jó dolog a seggeltetés.
Mert ha valaki nem seggeli be, akkor nem tudja kiszámolni, hogy mennyi 9*8? Soha nem seggeltem szorzótáblát, mégis kb 2 másodperc alatt kiszámolom, hogy mennyi 9*8. 10 másodperc alatt a 19*18 is megy.
Gratulálok kedves Kérdező, különösen a 19*18-hoz. Ma már az emberek nagy része nem képes a 9*8-ra sem... Nem 2, de 22 másodperc alatt sem.
Vannak az életünkben alaptézisek; például a nap keleten kél, azért kelet. Szétnézünk, mielőtt átmegyünk az úttesten, az ételt a szájunkba tesszük, stb., stb. Ezeket nem tudjuk, amikor megszületünk, hanem megtanuljuk, illetve megtanítják. Akár a "kisegyszeregy"-et. Nem vagyok híve a magolásnak, de irtó kínos, ha valaki ezt nem tudja, és gondolkodnia kell rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!