Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi másodévben túlzás, ha...

Orvosi másodévben túlzás, ha ennyit tanulok?

Figyelt kérdés
Pécsre járok, nekünk 1. Félévben nem volt anatómia, egész “laza” félév volt, nem sokat tanultam szorgalmi időszakban. VISZONT a 2. szemesztert nagyon megszenvedtem, mert hasonlóan alig tanultam, és vizsgaidőszakban zúdult rám kb. minden, napi 12 órákat tanultam, és éppen nem csúsztam, nem is lettek szép jegyeim, csak a szerencsének köszönhetem, hogy másodéves vagyok. Rá kellett jönnöm arra is, hogy nem tanulok gyorsabban az átlagnál, sőt…most az előző vizsgaidőszak rossz élménye miatt eléggé stresszelek, sajnos még túl sokat nem sikerült tanulnom…De kb 1,5 hete csinálom azt, hogy napi 1,5 óra+ hétvégente mindkét nap 4-4 óra tanulás és ezt így szeretném folytatni (11. Hétig, aztán onnan meg annyit tanulok amennyit csak tudok) csak sajnos így a barátommal nehezen tudom összeegyeztetni az életemet, ha ennyi szabadidő kiesik…ti hogy oldaottátok meg? Túlzás hétvégente ennyit tanulni, vagy álljak neki akár többet is?

okt. 24. 23:44
 1/7 anonim ***** válasza:
10%

Ne kerüljön beteg ember az ilyen hozzáállású jelölt kezei közé.

Aki 2-re, 4-esre akarja majd gyógyítani, operálni a beteget, az inkább menjen őrző-védőnek, vagy portásnak.

okt. 25. 01:50
 2/7 anonim ***** válasza:
14%

Aki embereket akar gyógyítani, attól alapelvárás, hogy maximalista, s minden idejét elsősorban a tanulásra, a tudásának az elmélyítésére fordítja.

Vagy ha nem megy, menjen árufeltöltőnek.

Akinek nincs elhivatottsága, ne foglalja a helyet az orvosin, állami pénzen azok helyett, akik becsületesen a tanulásra koncentrálnának.

Aggasztó, hogy nincs alkalmassági vizsgálat a felvételkor.

okt. 25. 02:07
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

1., 2., ti amúgy végigolvastátok a kérdést??

Kérdező, nem túlzás. Az orvosi híresen kemény szak (nem véletlenül), ami bizony teljes embert kíván. Jó, hogy még időben elkezdted komolyan venni, így semmi sincs veszve, de mostantól tényleg legyél szervezett, rendszeres, tudatos. Hidd el, a vizsgaidőszak is más élmény lesz úgy, ha sokat és kitartóan tanultál, és emiatt biztos vagy a tudásodban. A fiúdtól meg sajnos szükség lesz némi rugalmasságra, mert ez tényleg csak kompromisszumok árán működik. Próbáljátok meg közösen kihasználni a hulladékidőket, amik másra nem jók. Például menjen eléd az egyetemre és kísérjen haza, telefonon addig beszéljetek, amíg főzöl vagy házimunkát végzel stb. Így se lesz könnyű, de az idődből valami azért jut is, marad is.

Szorítok, hogy minden jól sikerüljön!

okt. 25. 08:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én könnyebb szakon is többet tanulok (időben), szóval szerintem egyáltalán nem túlzás. Nyilván függ egyéni képességektől, anyagmennyiségtől is (ki is kell dolgozni, vagy csak már tanulni). Te érzed a visszajelzések alapján (mert gondolom évközi számonkérések vannak), hogy elég-e. Túl soknak semmiképp nem mondanám.
okt. 25. 23:05
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
Én ilyenkor azzal nyugtatom magam, hogy nyilván egy orvosisnak sokkal többet kell tanulni, mint egy bölcsész szakosnak. Lehet, hogy ez a pár év neked nehezebb, mint nekik és kevesebb a szabadidő, de a fizetésed és az életed a jövőben jobb lesz, mint nekik. Összebarátkoztam más orvosisokkal, ők legalább megértik, miért nincs időm heti 5 bulira.
okt. 26. 12:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én Szegedre járok, simán tanultam ennyit meg még többet is az első két évben (tudom, nekünk kicsit más a tanrend), meg most kezdek megint ennyit tanulni így harmadévesként is. Úgyhogy szerintem nem sok, amennyit tanulsz, az olyan tárgyak, mint például az anatómia rettenesen igénylik a törődést. Távkapcsolatban vagyok egy sráccal, havonta kb egy-két talit tudunk megoldani, de szerencsére nagyon rendes meg megértő. Szerintem fent kaptál már tök jó tanácsokat, pl. ez a hulladékidős nagyon tetszik. Az a lényeg, hogy ezt most valahogy túléld, a harmadév után végre tényleg több lesz a szabadidő. Valahogy ezt a barátodnak is be kell látnia, sajnos.
okt. 27. 08:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én proginfón tanulok ennyit. Ez miért lenne túlzás egy orvosin?
okt. 30. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!