Mikor fog eljönni az idő, amikor megszűnik a tanári munka, és a mesterséges intelligencia veszi át azok helyét az oktatásban?
Figyelt kérdés
Személy szerint várom ezt az időszakot.
Remélem, a gyerekeimet már a mesterséges intelligencia fogja jó minőségű képzésben részesíteni.
okt. 15. 05:06
1/10 anonim válasza:
Nem fog menni. A tanítás nehezebbik fele ugyanis nem az információ átadása. Jó személyiség, kreativitás, emberszeretet, motiválni tudás kell hozzá. Az MI ebben még sehol sincs.
2/10 anonim válasza:
Nem kell egyik sem. Hiába jófej a tanár és hiába szereti a gyerekeket ha nem tud tanítani és/vagy magyarázni. A MI profin elmagyaráz mindent, írj 6-8 vagy 10 pédát fél perc alatt és egy jutalmazó pontrendszerrel motiválni is fogja a gyerekeket. 50x jobban fogja tudni, hogy kinek mi megy, vagy épp mi a nehézsége és úgy fog segíteni neki.
3/10 anonim válasza:
Szerintem sosem fog eljönni, mivel a tanárok kellenek, így úgy vagy amúgy, de szükség van rájuk. Viszont nagyon várom amikor tényleges segítséget, alapot fog nyújtani. A tanár fog a katedrán állni, ő fog magyarázni, de ott lesz az AI - is és fejleszteni fogja magát, a gyerekeket, a tanárokat.
4/10 anonim válasza:
Szerintem vedd ki a gyerekeidet a suliból és tanítsd te otthon. Zárd be egy szobába őket, motiváld 2 keksszel. Neked nagyjából ez az álmod. Ott nincs szocializáció, nincs konfliktus, érvelési lehetőség, csoportdinamika. De lehet MI. Iskolaváltás nem jöhet szóba???? Vagy agycsere? :) 😀 Remélem, csak vicceltél.
5/10 A kérdező kommentje:
Nem, egyáltalán nem vicceltem.
Személy szerint azt vallom, hogy nem kellenek tanárok, hanem a mesterséges intelligenciára van szükség, aki alapos, és kiváló képzésben részesíti a diákokat. Szemben a motiválatlan, tanítani nem is tudó tanárok mellett, akiknek egy része molesztálja, meg szívatkja a diákokat.
nov. 16. 20:18
6/10 anonim válasza:
Személy szerint az a véleményem, hogy általánosítasz. Talán tanárgyűlölő vagy, esetleg elfogult a gyerekeddel. Minden tanár nem lehet ilyen és nem is ilyen. Nem tudom, hogy mi a szakmád, de remélem te is találkozol majd ilyen általánosító, förmedvény megjegyzéssel a saját szakmádat illetőleg és talán a fejedhez kapsz, hogy milyen érzés. Én nem tanár vagyok, de rengeteg nagytudású, intelligens, jóérzésű tanárt ismerek, akik motiválóak, szakmailag és emberileg is kiválóak. Tiszta szívből kívánom neked, hogy nyitott lélekkel járd a világot és találkozz te is ilyen szakemberekkel. De borús, fekete gondolatokkal sohasem fogod észrevenni a jót és a szépet. Addig is jó bolyongást az MI világában.
7/10 A kérdező kommentje:
Semmiféleképpen sem vonom vissza amit mondtam: ismétlem, tanárokra nincs szükség. A fejed tetejére is állhatsz, akkor sem fogod tudni megváltoztatni a véleményem. Ebbe nyugodj bele.
nov. 17. 11:44
8/10 anonim válasza:
Nyugodt vagyok. Ne vond vissza a véleményed.( nem is kértem ilyet) Szeretem, ha van az embereknek véleménye és engem nem zavar, ha a tied más.
9/10 A kérdező kommentje:
Oké, akkor megbeszéltük.
nov. 17. 12:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!