Technikum szoftverfejlesztő- és tesztelő szakon hány évig kell fizikát tanulni?
Figyelt kérdés
okt. 2. 19:56
1/3 anonim válasza:
Pár perces Google keresésből ezt találtam: "A szoftverfejlesztő és tesztelő technikus képzés általában 5 évig tart. Az első két évben a diákok általános tantárgyakat, köztük fizikát is tanulnak. A fizika tanulása az első két évben kötelező, mivel ez az alapozó tantárgyak közé tartozik." Ez szerint 2 évig kell
2/3 anonim válasza:
Bár akkor még nem technikum volt, hanem szakgimnázium (tizedikes voltam, amikor az első technikumos évfolyam kezdett), de én két éve végeztem. Nekünk Alkalmazás- és rendszerüzemeltető technikusi képzésen (ugyanolyan volt, mint ma a technikum, csak nekünk még az ötödév választható volt) 3 évig volt fizika, méghozzá kilencediktől tizenegyedik osztályig.
3/3 anonim válasza:
Három, 10.,11., 12.
9.-ba komplex természettudomány van, abban is előfordul fizika.
Továbbá 9.-ben a Informatikai és hálózati alapismeretek I. tárgyban van Ohm törvény, eredő ellenállás, áram teljesítménye téma a kapcsolódó számításokkal.
Mindez akkor, ha az iskola a programtanterv szerinti ütemezésben halad, de nem kötelező neki úgy haladni, csak az összes óraszám kötött. Tehát elvileg lehet csak 2 évig fizika, de akkor magasabb óraszámban.
Az iskola honlajáról letölthető a szakmai program, ami jellemzően jó hosszú, mert minden is benne van, de ez is, hogy melyik évben milyen tárgyak lesznek milyen óraszámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!