Gyógytornászok, személyi edzők figyelem! Terhestorna, tudsz segíteni?
Figyelt kérdés
Helló mindenki!
Egyetemista vagyok, egészségtudományi karon tanulok és ebben a félévben szükséges kutatási tervet írnunk. Szükséges 15 cikk feldolgozása, melyből leaglább 5 hazai. A témámmal kapcsolatban egész remek külföldi publikációkra leltem, de sajnos eddig csak 2 felhasználható hazai cikket találtam, így az internet népéhez fordulok segítségért.
Nagyra értékelném ha tudnátok ajánlani kutatásokat, tudományos cikkeket, -original research the best- terhestornával, várandósok edzésével kapcsolatban, melyeket 2014-ben és utána publikáltak.
Köszi ha segítesz! :)
szept. 30. 20:36
1/3 anonim válasza:
Nagyon sokan írtak ebből szakdolgozatot, az egyetemen hozzá lehet férni a korábbiakhoz. Gyógytornászos facebook csoportba is beírhatsz, a Szent Imrében és az SE női klinikán nagy hagyománya van a terhestornának. Továbbá könyvtárba el kell menni és megnézni a Fizioterápia folyóiratot meg a Gyogytornász kongresszus absztraktjait. Ha egyetemre jársz, ezt miért a gyakori népétől kell megkérdezni?! 😂
2/3 A kérdező kommentje:
1-es: Nézd zöldfülű vagyok ebben az egész kutatás dologban, az elméletileg ezt segítő tantárgyunk pedig mondhatni nem sokat segített eddig, sőt csak az alapozó tárgyakon vagyok túl, de már kutatási tevret várnak tőlem. Az hogy egyetemre járok nem jelent semmit ezen a ponton, az oktatási rendszerünk módszertelen és kevés az oktató, egy sh*tshow. Én pedig nem szakdolgozatot keresek, hanem cikkeket (nyilván ha megtudnám tekinteni más egyetemek szakdolgozatait lennének benne cikkek is hivatkozva, de ez több mint macerás), és eddig kimondottan várandósok testedzéséről szóló tudományosan megalapozott eredményeket felmutatni képes hazai tanulmányt nem találtam. Próbálok boldogulni és szélesíteni a lehetőségeimet, ez volt az egyik ilyen próbálkozásom. A kutatást is tanulni kell és reméltem ezzel kicsit közelebb kerülök ehhez. Örülök hogy ilyen jól szórakozol ezen, de ettől függetlenül valamennyire hasznos volt amit írtál, szal köszönöm vagy mi.
okt. 1. 16:47
3/3 anonim válasza:
A szakdogákat azért írtam, mert színvonalas, validált kutatásokat nem fogsz magyarul találni, mert ezekhez sok pénz és infrastruktúra kell, de ha mégis van, akkor a melót az előtted lévő szakdoga szerző megcsinálta, vagyis a hivatkozásokat összegyűjtötte. :-) Egyébként az 5 magyar cikket úgy is meg lehet ugrani, hogy nem közvetlenül a témádhoz kapcsolódik az a rész, amire a magyar cikk utal, szóval nem a konkretan a várandósok edzéséről szóló magyar cikk kell, hanem pl. a várandóssággal járó fizikai változásokról a medencefenék vagy bármi más szempontjából megírt magyar cikket veszel elő, az ebből nyert infókat a Te szakdogádba szépen itt-ott beszúrogatod és akkor ki is pipáltad. Ugyanígy, keresel valami általános edzésmódszertani magyar nyelvű cikket, beidézgetsz, kifejted, és így hamar meglesz az 5 magyar cikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!