Mennyire lehet nehéz elvégezni egy dietetikus/gyógytornász szakot az egyetemen?
Nyilván ez egyetem függő, de kíváncsi lennék, hogy mik a tapasztalataitok e téren.
A Debreceni Egyetem lenne a cél, tavaly 330 pont volt a követelmény, az simán megvan. Leginkább az olyan dolgoktól tartok, mint pl kémia. Soha nem tanultam kémiát és ha jól tudom dietetikán van kémia.
2 szak jöhet szóba, vagy Debreceni Egyetem dietetika, vagy pedig Miskolci Egyetem gyógytornász. A dietetika jobban érdekel, kalóriák, makrók, étrendtervezés stb. Minden érdekel, ami a táplálkozással kapcsolatos, mert az utóbbi 3 évben elkezdtem edzeni és vele együtt megváltozott a tápanyagbevitel is és rájöttem, hogy ehhez van affinitásom és úgy gondolom, hogy megtudnám állni a helyem ebben a szakmában.
Ez nem teljesen igaz, hogy megtanulunk főzni, én dietetika szakon vagyok és 0 főzőtudással kezdtem el és most sem tudok, sőt eléggé bajban voltam a tankonyhás órákon.
Azt hozzá kell tennem, hogy levelezős vagyok, tehát egy szemeszterben 1x volt főzés de az egész nap. Nappalin biztos más, pl SOTEN vagy a PTE-n de Debrecenben nincs tankonyha. Én a debrecenire járok, viszont a Szolnoki telephelyre, és ott van csak tankonyha, viszont oda csak levelezőre lehet jelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!