Szerintetek váltsak, vagy hagyjam ott az egész egyetemet?
10-es, nem értetted meg, amit mondtam.
Nem neked kell fizikát tanítani. De mivel matematika szakos vagy, taníthatsz emelt fizika tantervű osztályban MATEMATIKÁT. Ahol általában a matematika is magasabb óraszámban van, hogy lépést tartson a fizikához szükséges ismeretek léptékével. És igen, meg szokta kérdezni a fizikatanár a diákokat, mikor senki nem tudja a diffegyenleteket, hogy ki tartja nekik a matekot... ugyanis ez matekos tananyag (nem közép, ne visíts!), de a matematika jelentős szinten felhasználásra kerül a fizikában.
#12 Nálunk az volt a rendszer középsuliban, hogy ha valamit az órára tudni kellett, akkor azt az órán tanították meg. Nem az volt, hogy minden tanár várja a csodát, hogy hát a kolléga biztos tanította egy másik tantárgyon. Lehet(nem tudom, anno egyiket se tanultam magasabb óraszámban, a középszintű magyar-töri-művtöri anyagból indulok ki), hogy mire fizikán kell valami matekból, addigra matekon még nem tartanak ott.
Meg most te itt jössz a diffegyenletekkel, mintha az nem lenne benne a tanárképzés követelményeibe, PEDIG BENNE VAN. Nem lesz az, hogy fogalma se lesz a témáról annak, aki matektanár lesz.
Másrészt meg úgy csinálsz, mintha mindenki elit gimnáziumba akarna tanítani, vagy épp matek/fizika tagozaton. Van, aki általánosban fog tanítani. Van, aki a lepukkant, rosszhírű iskolában, ahová ember nem menne. Egészen más "problémákat" kell kezelnie egy tanárnak más-más környezetben. Általános iskolában pl nem a diffegyenletek.
Komolyan, én ettől a hozzáállástól vagyok rosszul, hogy mindenki a tankönyvi legideálisabb helyzetre akár felkészíteni, aztán majd elmész Bivalybasznád alsóra, üvölt az órádon a 16 éves ötödikes, te meg gondolkozol azon, hogy mit is tanultál egyetemen ilyen helyzetre, és rájössz, hogy semmit, mert a pedagógián egy random fiatal phd hallgató tanított, aki az egyetem gyakorló, természetesen elit gimnáziumában töltött kötelező egybefüggő gyakorlatán kívül tanári szemmel nem látott iskolát, de legalább szépen átadja neked az xy témába vágó szakirodalom ismeretanyagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!