Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tudománynak tekinthető a...

Tudománynak tekinthető a matematika, ha bizonyos, hogy csak egy réteg tudja teljesen elsajátítani?

Figyelt kérdés

A matematikát én egy titkos (=ezoterikus) jelenségnek tekintem, amit csak egy réteg tud elsajátítani.

Nincs bizonyíték arra, hogy a matematikát bárki meg tudná tanulni, arra viszont van bizonyíték, hogy még magántanárnál is csak annyit sikerül belőle megtanulni, hogy az érettségin valaki "átcsússzon" belőle, vagyis elsajátítani ő sem fogja.

És arra is van bizonyíték, hogy a jó képességű embereknek nem, vagy csak alig kell ezt tanulni.

Mindent összevetve én inkább ezotériának tekintem a matematikát, ami csak a beavatottak (=született tehetségek) előtt tárul fel - szemben a művészetekkel, vagy a történelemmel, ami valódi tudománynak tekinthető.

Mit gondoltok?

szept. 25. 15:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
84%

“Ami magatól értetődő, azt nem kell bizonyítani, (1+1=2), ami ennél magasabb szinten van, csak zsonglőrködés a számokkal.

Nincs semmilyen bizonyítás.”

Na ebből a kommentedből is látszik hogy fogalmad sincs hogy mi az a matematika.

A matematikában minden be van bizonyítva az axiómáktól, nem létezik ilyen fogalom hogy magától értetődő valami. Azt hogy 1+1=2 az is amiatt igaz, mert be van bizonyítva. Az pedig hogy a magasabb szinten lévő dolgok csak számokkal való zsonglőrködés meg teljesen hülyeség. A magasabb matematikában ponthogy alig vannak számok.

szept. 25. 20:13
 22/30 anonim ***** válasza:
59%

#20 OK. És akkor veled mi lesz?

Nem lesz érettségid. Nem mész egyetemre, főiskolára. Ha a szakképzésben végzel, akkor lesz egy szakmád (szakmunkás szinten, mert a technikusihoz is érettségi kéne, ahhoz meg a matek). De te kijelentetted, hogy nem tudod megtanulni. Gratulálok.

Vagy mit vársz? Mi a terv?

szept. 25. 20:16
 23/30 A kérdező kommentje:

Nincs terv. Viszont lehetek celeb, vagy valami ilyesmi.

Győzikének sincs érettségije, és mégis gazdag ember

szept. 25. 20:20
 24/30 anonim ***** válasza:

Szerintem a matematikát középszintig egyáltalán nem kell tanulni, mert ha órán figyelsz, és jó a tanàrod, akkor magától megy.

Talán figyelemzavaros lehetsz, vagy nem jó módszerrel tanítottak.

szept. 25. 22:25
 25/30 anonim ***** válasza:

3-as: képzeld, én megtanultam. Úgyhogy meg lehet tanulni, csak akarni kell. És ha lusta vagy hozzá, akkor ne a matematikát szóld le, hanem nézz magadba.

És ne általánosíts, nagyon sokan vagyunk, akik szeretik a matematikát. Ez a tudomány nem hazudik soha.

szept. 26. 13:50
 26/30 A kérdező kommentje:

Már nem vitázom ez ügyben. Tegnap nagyon ideges voltam.

De megoldottam pár hatványozási feladatot, és rájöttem, hogy valamennyire boldogulok a matematikával.

Bocsánatot kérek az ostoba viselkedésemért.

szept. 26. 14:19
 27/30 anonim ***** válasza:

Édeslyézus, nehaggyáel!

Mondjuk, legalább beláttad, hogy a hiszti nem megoldás. Tegnap tanultál valami fontosat és az nem a hatványozás volt.

szept. 26. 14:23
 28/30 anonim ***** válasza:

26-os: szép dolog tőled, hogy beláttad. És még közzé is tetted. Bravo!

Lehet, hogy egyszer arra is rájössz, hogy a matematika szép és igaz. De ha nem jössz rá, az sem baj. Más területen még nagyon sikeres lehetsz.

szept. 27. 06:24
 29/30 A kérdező kommentje:

A csajozás az egyetlen dolog, amihez igazán van tehetségem, semmi máshoz nem értek. Azt mondjuk megtehetem majd idővel, hogy beházasodok egy gazdag családba.

szept. 27. 07:05
 30/30 anonim ***** válasza:
Ehhez is kell tehetség. Nem megy az magától, hogy beházasodsz egy gazdag családba.
szept. 27. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!