Mi történik, ha kötelező órára nem megyek be? Debreceni Egyetem Vegyészmérnöki szak
Elindultam időben, de eltévedtem, lekéstem a villamost, több mint egy órát barangoltam, mert a GPS nem működött, plusz az emberek sem voltak segítőkészek, így csak a végére érnék be.
Ilyenkor mi a teendő? Felzárkóztató kémia óráról van szó.
Általában meg van határozva, hogy hányszor lehet hiányozni. Ha ezt nem léped túl, akkor nem történik semmi, ha túlléped, akkor nem lesz aláírva a féléved és buktad a tárgyat (már ha ellenőrzik a jelenlétet, előadáson nem mindig szokták). Egyetemen általában nincs "igazolt" és "igazolatlan" hiányzás, egyik esetben sem nézik, hogy miért hiányoztál. Bizonyos esetben adhatnak lehetőséget a hiányzások pótlására is.
Ha ez volt az első óra a félévben, lemaradhattál fontos infókról, munkavédelmi oktatásról, szintfelmérőről, stb. Szóval a legfontosabb teendőd, hogy kérdezz meg valakit, aki ott volt, hogy mi volt.
De hogy lehet eltévedni? Debrecenben az egész kémia épület egy helyen van, a főépület mellett. A portás pedig bármikor készségesen segít termekkel kapcsolatban.
A másik amin megrökönyödtem: kémia felzárkóztató(!) vegyészmérnökként...
Szerintem ez a szakgimnáziumból érkezett hallgatók részére lett kitalálva.
Én gépészkarra jártam és volt matek és fizika felzárkóztató. Nem így hívták, de mindenki tudta. Ki is volt emelve, hogy aki nem fizika érettségivel jött, annak erősen ajánlott. A mateknál meg volt egy teszt és ha azon megvágtak, akkor kötelező volt menni.
BME, mellékesen megjegyezném.
Semmi nagyon megrökönyödni való nincs benne. De értem mire gondolsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!