Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi történik, ha kötelező...

Mi történik, ha kötelező órára nem megyek be? Debreceni Egyetem Vegyészmérnöki szak

Figyelt kérdés

Elindultam időben, de eltévedtem, lekéstem a villamost, több mint egy órát barangoltam, mert a GPS nem működött, plusz az emberek sem voltak segítőkészek, így csak a végére érnék be.

Ilyenkor mi a teendő? Felzárkóztató kémia óráról van szó.

#egyetem #késés #hiányzás #Kötelezőóra
szept. 9. 09:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A kötelező órák 30%-áról lehet asszem hiányozni, ez kb. 3 alkalom egy szorgalmi időszakban. Ne aggódj, nem lesz nagy probléma, gondolom egyébként is még csak ma indult a szorgalmi időszak.
szept. 9. 09:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Általában meg van határozva, hogy hányszor lehet hiányozni. Ha ezt nem léped túl, akkor nem történik semmi, ha túlléped, akkor nem lesz aláírva a féléved és buktad a tárgyat (már ha ellenőrzik a jelenlétet, előadáson nem mindig szokták). Egyetemen általában nincs "igazolt" és "igazolatlan" hiányzás, egyik esetben sem nézik, hogy miért hiányoztál. Bizonyos esetben adhatnak lehetőséget a hiányzások pótlására is.

Ha ez volt az első óra a félévben, lemaradhattál fontos infókról, munkavédelmi oktatásról, szintfelmérőről, stb. Szóval a legfontosabb teendőd, hogy kérdezz meg valakit, aki ott volt, hogy mi volt.

szept. 9. 09:45
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
szept. 9. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
(Sosem értettem, hogy aki beíratkozik egy suliba, miért nem olvassa el a szabályzatot?)
szept. 9. 11:28
 5/9 anonim ***** válasza:

De hogy lehet eltévedni? Debrecenben az egész kémia épület egy helyen van, a főépület mellett. A portás pedig bármikor készségesen segít termekkel kapcsolatban.

A másik amin megrökönyödtem: kémia felzárkóztató(!) vegyészmérnökként...

szept. 9. 14:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a szakgimnáziumból érkezett hallgatók részére lett kitalálva.

Én gépészkarra jártam és volt matek és fizika felzárkóztató. Nem így hívták, de mindenki tudta. Ki is volt emelve, hogy aki nem fizika érettségivel jött, annak erősen ajánlott. A mateknál meg volt egy teszt és ha azon megvágtak, akkor kötelező volt menni.

BME, mellékesen megjegyezném.

Semmi nagyon megrökönyödni való nincs benne. De értem mire gondolsz.

szept. 9. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Régen az érettségin felül felvételi vizsgát kellett tenni. Hol van már a színvonal... azt meg ne magyarázd meg, hogy a vegyészmérnökire nem kémia érettségivel megy.
szept. 9. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Gépészmérnökire is elfogadnak biológia érettségit, már az én időmben is. Szóval attól függetlenül, hogy forgatom rá én is a szemem, másik képzéseknél is el tudok képzelni hasonlóan érthetetlen felvételi követelményeket.
szept. 9. 17:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Egyrészt nem az egyetemen tévedtem el, hanem a villamoshoz vezető úton,(majdnem félórányira van tőlem a villamos/buszmegálló) másrészt kémiából emelteztem és azzal vettek fel, de volt egy szintmérő vizsga és ha 70%-on aluli eredményed lett akkor kötelezően fel kell venni a kurzust. Otthon hagytam a számológépemet a feladatok háromnegyede számolós volt és nem olyan amit fejben lehet számolni így nem lett meg a százalék, ezért kell órára járnom.
szept. 10. 17:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!