Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikorra jöttetek bele a...

Mikorra jöttetek bele a vezetésbe? (b2 jogsi)

Figyelt kérdés

Az első órám nagyon szuper volt, a másodikon pedig rájöttem, hogy sokat bénázok és kicsit elszomorodtam (gondolom túl kemény vagyok magammal)

Elsősorban azokhoz szólna a kérdésem akik úgy mentek tanulni, hogy előtte nem vezettek sosem, nektek mennyi idő volt beleszokni? Mikor hagytátok abba a bénázást? (pl: elindulásnál lefulladás)

jan. 10. 08:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én valamikor jogsi megszerzése után 1 évvel jöttem bele.

Ne aggódj, nem az órák alatt tanulsz meg vezetni. Szépen gyakorolj, szerezd meg a jogsit, gyakorolj, és meglesz egy idő után a kellő tapasztalat.

jan. 10. 10:11
 2/4 anonim ***** válasza:
A 2 év katonaság alatt a laktanya területén belül hátul a dzsuvásban néha vezettem ezt-azt (teherautót meg kisebb buszt). Legalább megtanultam kuplung nélkül recsegésmentesen váltogatni. Aztán vagy hat évvel később jártam tanfolyamra, az első gyakorlati alkalommal a BNV parkolóban csináltam két fordulót, és azt mondta az oktató, ott menjél jobbra (az volt a közút :D ). Tíz perc múlva a Rákóczi úton szólt, hogy ne menjek hatvannál gyorsabban. :D De az még egy 8-10 hónap volt, mire először rágyújtottam vezetés közben.
jan. 10. 11:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Olvasd vissza a kérdésed, és rá jössz a problémára. 2 óra után mit vársz, úgy, hogy nem vezettel előtte ? Meg csak most jön a neheze, nagyobb forgalom, parkolás, közlekedési szabályok betartása minden helyzetben. Nem most fogsz megtanulni vezetni rendesen. Most azt sajátítod el, ami a vizsga letételéhez kell. Utána kezdődik majd az igazi tapasztalatszerzés. Én 6 év után is mindig azt mondom, hogy még nagyon kezdő vagyok, pedig rendszeresen vezetek. Apukamnak lassan 40 éve van jogsija, amelyből egy időt katonaságnál is vezetett. Azt mondta, hogy kb 800-1 millió km lehet a lábában, de még mindig vannak új helyzetek, amiből tapasztalatot lehet szerezni.
jan. 10. 13:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Jogsi megszerzése után jöttem bele, mikor már bejártam autóval a félországot, ez kb 1,5 évvel volt a forgalmi vizsga után.

Oktató mellett soha nem fogsz belejönni, mert 30-50 óra vezetés nem sok, max össze fogod magadat annyira szedni, hogy áttuszkold magad valahogy forgalmin.

Meg más oktató mellett bénáskodni, aki folyton azt nézi, hogy mikor mit cseszel el, meg más lesz tök egyedül vezetni, úgy hogy senki nem néz, és ha kicsit bakizol akkor max rád dudálnak(nem, nem arra gondolok, mikor kivág eléd a marha, hanem mikor mondjuk elmélázik valaki a zöld lámpánál), meg más lesz az is mikor a valódi életben rá leszel kényszerülve, hogy vezess, mert megköveteli a munkád például. Nekem megkövetelte ezt a munkám, sőt nem csak ezt, hanem hirtelen kaptam egy kisteherautót is, és kötelező volt megtanulnom azt is megfelelően kezelni.

jan. 11. 04:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!