Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Manapsag nehez egy esti...

Manapsag nehez egy esti erettsegi? Vannak tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy “csak” egy erettsegi, de nekem regen is tanulasi nehezsegeim voltak, semmi sem maradt meg a fejemben, hiaba keszultem rendszeresen.

Van valaki, aki nemreg jart estin?

Sajnos csak 8 altalanos iskolai vegzettsegem van, es most mar csak estin is 4 ev. Nagyon hezitalok, hogy jelentkezzek-e… semmi onbizalmam nincs, raadasul munka mellett nem tudom hogy tudnek keszulni… van esetleg velemenyetek errol?

Koszonom szepen!

aug. 31. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nekem estin így sikerült: magyar:63%

földrajz ( matek helyett):65%

Angol:72%

Töri:88%

Vizuális kultúra:74%

Nekem nem volt nehéz, igaz, nekem nem kellett pluszban dolgozni mellette, egyetem a célom. Összességében én csak az új követelmények (2024) szerinti magyart éreztem kicseszésnek a műveltségi feladatsor, nyelvtani feladatok és az újonnan beemelt szerzők miatt. (Szabó Magda, Herceg Ferenc, stb) Na meg a helyesírás és íráskép kapásból -10%-ot jelentett nekem. :')) Ezen kívül viszont nekem simán ment, szerintem nem nehéz az érettségi középszinten, még a jó jegy sem, ha van egy kis józan paraszti eszed, és tudod használni a segédanyagokat. ( Atlasz, forrás) Ezekkel már bőven kettesnél jobbra teljesít bárki, aki nem funkcionális analfabéta. Te az írásod alapján nem tűnsz annak, úgyhogy szerintem belevághatsz. :) Egyedül ami problémás szokott lenni, az a matek, és az idegen nyelv, ha semmi alapos sincs. Estin viszont az én tapasztalatom szerint nem szoktak buktatni, nálunk a legegyszerűbb ember is átment kettessel. Ha rászánod magad, akkor ajánlani tudom a Szinyeit, a Kőbányai Szent Lászlót és a Budakalász gimiket.

aug. 31. 20:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Semmi alapod*

Ja, és: esti lévén igaz, hogy többet kell egyedül készülni, de viszont a tanárok se várnak el annyit, mint nappalin. Van, ahol még segítenek is.

aug. 31. 21:05
 3/8 anonim válasza:
48%
Bakker komoly, hogy már a matek sincs benne az érettségiben... Értek mindent korcs világ.
szept. 4. 06:33
 4/8 anonim ***** válasza:
3 # diszkalkulia létezik, nézz utána. Már általánosban kegyelemkettes voltam matekból, minden más jeles volt.
szept. 4. 08:24
 5/8 anonim válasza:
48%
Akkor ha fel van valaki mentve matekból és érettségizett akkor egyenlő azzal aki még számolni is tud? Oké betegség de azért van egy határ... És igen kva szar voltam matekból még az is lehet fennállt/ állhatott a diszkalkukia de engem soha semmiből nem mentettek fel mégis megcsináltam azt a kva matekot. Lehet fikázni de nen egyelő egy mentett érettségi. Vitaklubbot meg se nyitom . Nekem ez a véleményem
szept. 4. 08:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem is mentem mérnöknek, bölcsész leszek nyelvszakon. Egyébként tipikus magyar mentalitás, ,, ha én szívtam, szívjon más is".
szept. 4. 08:38
 7/8 anonim válasza:
0%
Ha te mondod okoska :)
szept. 4. 08:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ.

:D

szept. 4. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!