Manapsag nehez egy esti erettsegi? Vannak tapasztalataitok?
Tudom, hogy “csak” egy erettsegi, de nekem regen is tanulasi nehezsegeim voltak, semmi sem maradt meg a fejemben, hiaba keszultem rendszeresen.
Van valaki, aki nemreg jart estin?
Sajnos csak 8 altalanos iskolai vegzettsegem van, es most mar csak estin is 4 ev. Nagyon hezitalok, hogy jelentkezzek-e… semmi onbizalmam nincs, raadasul munka mellett nem tudom hogy tudnek keszulni… van esetleg velemenyetek errol?
Koszonom szepen!
Hát, nekem estin így sikerült: magyar:63%
földrajz ( matek helyett):65%
Angol:72%
Töri:88%
Vizuális kultúra:74%
Nekem nem volt nehéz, igaz, nekem nem kellett pluszban dolgozni mellette, egyetem a célom. Összességében én csak az új követelmények (2024) szerinti magyart éreztem kicseszésnek a műveltségi feladatsor, nyelvtani feladatok és az újonnan beemelt szerzők miatt. (Szabó Magda, Herceg Ferenc, stb) Na meg a helyesírás és íráskép kapásból -10%-ot jelentett nekem. :')) Ezen kívül viszont nekem simán ment, szerintem nem nehéz az érettségi középszinten, még a jó jegy sem, ha van egy kis józan paraszti eszed, és tudod használni a segédanyagokat. ( Atlasz, forrás) Ezekkel már bőven kettesnél jobbra teljesít bárki, aki nem funkcionális analfabéta. Te az írásod alapján nem tűnsz annak, úgyhogy szerintem belevághatsz. :) Egyedül ami problémás szokott lenni, az a matek, és az idegen nyelv, ha semmi alapos sincs. Estin viszont az én tapasztalatom szerint nem szoktak buktatni, nálunk a legegyszerűbb ember is átment kettessel. Ha rászánod magad, akkor ajánlani tudom a Szinyeit, a Kőbányai Szent Lászlót és a Budakalász gimiket.
Semmi alapod*
Ja, és: esti lévén igaz, hogy többet kell egyedül készülni, de viszont a tanárok se várnak el annyit, mint nappalin. Van, ahol még segítenek is.
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!