Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanári diplomával hol tudok...

Tanári diplomával hol tudok még elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

5 éves osztatlan tanári diploma megszerzése áll előttem. (Magyar-etika)

Elgondolkodtam azon, hogy iskolán kívül hol lehetne még ezzel a diplomával majd a későbbiekben elhelyezkedni?

Szeretem a gyerekeket, szeretek emberekkel foglalkozni, ezért is választottam ezt az irányt.

Pszichológiára nincs elég pontom, szóval teljesen elengedtem. (Pedig nagy álom volt)

Érdekelnek a szellemileg/mentálisan beteg emberek is, elgondolkodtam, hogy egy pszichiátrián tudnám-e hasznosítani ezt a diplomát?

1. Először az érdekelne, hogy hol tudok még elhelyezkedi ezzel a diplomával?

2. Pszichiátrián lenne rám szükség?

(Nem takarító, karbantartó, büfés válaszokra lennék kíváncsi)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

aug. 30. 09:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a szakpárral necces. Esetleg kollégium, nevelőotthon ilyesmi
aug. 30. 09:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Bárhol, ahol annyi az elvárás, hogy rendelkezz felsőfokú végzettséggel és/vagy pedagógus végzettséggel.

A pszichológiát érdemes lehet úgy is megnézni, hogy ha a diplomádból számítják és arra jönnek a többletpontok, hány pontod lenne. Illetve, ha van egy magyartanári végzettséged, valószínűleg nem kéne, hogy gondot okozzon egy emelt magyar és töri érettségi 90+%-ra történő megírása, amivel azért biztos, hogy bejutnál. Egy év alatt kényelmesen fel lehet rájuk készülni, felteszem, ennél lényegesen több és nehezebb vizsgán vagy túl.

Pszichiátrián nem tudod hasznosítani. Pszichiátrián vagy pszichiáter szakorvosként, vagy pszichiátriai szakápolóként tudsz dolgozni - mindkettő esetén irreleváns a tanári diploma. Esetleg gyógypedagógusként tudnál részt venni az ottani nevelő munkában, de az megint egy tök más szak.

aug. 30. 09:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát, max valami telefonos ügyfélszolgálatos munkakört tudok elképzelni.
aug. 30. 10:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Esti tagozaton szerzett magyartanári diploma használható?
szept. 2. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!