Matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomával milyen állások jöhetnek szóba?
Akkor például elkezdhetsz magánban órákat adni. Ha legálisan akarod csinálni, akkor lehetsz KATA-s vállalkozó, havi 50.000-et kell adóznod, abban benne van a TB is, és a saját főnököd lehetsz.
Nehéz lesz beindítani, de ha jól csinálod, akkor egy idő után már stabilan tudsz majd keresni vele.
A matematika-fizika tanári szakon tanultatok programozni? Kötve hiszem. Akkor hogy akarsz ezzel a diplomával programozó meg szofverfejlesztő lenni. Ha elkezdesz ilyen területen tanulni, akkor lehetsz, de csak a tanári diplomáddal hiába adod be az önéletrajzod ilyen állásra... Ha meg tanulni kell hozzá, akkor bármi lehetsz, lehetsz grafikus is, de nyilván nem a matek-fizika tanári diplomáddal, hanem egy grafikus OKJ-vel (vagy akárminek is hívják most az OKJ-t)
Matek-fizika tanári diplomával konkrétan matek-fizika tanár lehetsz, esetleg múzeumokban (pl. csodák palotájában) múzeum pedagógus, vagy visszamehetsz az egyetemre tanítani.
9. “A matematika-fizika tanári szakon tanultatok programozni? Kötve hiszem. Akkor hogy akarsz ezzel a diplomával programozó meg szofverfejlesztő lenni.”
Hagyjuk már a bullshitet. Bárki meg tud tanulni otthon programozni, sokkal(-sokkal) jobban, mint egy infó szakon… én konkrétan csengőfrászt kapok az informatika szakon végzettek 90%-ától, amit összegányolnak programozás szintjèn… eleve az oktatók se tudnak rendesen ipari szinten szoftvert fejleszteni, amiket meg az infó karokon tanítanak, az nagyrészt borzalom…
Vesz az ember pár jobb kurzust a Udemy-n, vagy csak a youtube freecodecamp csatornán “elvégez” pár kurzust, és máris előrébb van, mint az infó szakosok nagy része…
Én – ha tehetem – messziről kerülöm az informatikusokat, amikor csapatokat válogatok össze. Helyettük a közgazdászok, matematikusok, statisztikusok, fizikusok azok, akik normálisan tudnak fejleszteni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!