Van itt fizika-történelem szakos tanár?
Szia, középsuliban nekem is a töri és a fizika voltak a kedvenc tantárgyaim. :) Aztán töritanárnak mentem, de szakpárnak a magyart vettem fel, mert azt is szeretem, illetve a töri-magyar egy "klasszikus" bölcsész szakpár. Azóta megbántam, hogy nem a fizikát vettem fel, és szerintem nincs benne semmi különös. Ugyanis vannak csoporttársaim, akik töri-matekosok, sőt, matek-magyarossal is találkoztam már. Mondjuk fizika és bölcsész szakpárral még nem, de ezek után ez sem meglepő... Úgyhogy nyugodtan felveheted a törihez a fizikát.
Bár azt hallottam, hogy az iskolákban nem nagyon szeretik ezt, mert az órarend kialakításánál nehéz összeegyeztetni a törit és a fizikát egy tanárnál, de ebben nem tudom, mennyi igaz. Mindenesetre sokkal versenyképesebb a tanári diplomád, ha reál szak is van benne, ezért mindenféleképpen megéri a fizika szakot tanulni! Én gondolkodom rajta, hogy a diplomám megszerzése után elkezdem a fizika szakot, csak az a baj, hogy szinte teljesen elfelejtettem érettségi óta a matekot is és a fizikát is (egyébként matekból és töriből emelt érettségiztem :)... Beszéltem egy haverral, aki fizika tanárin van, ő azt mondta, hogy kell a matek keményen, tehát vannak matekos tantárgyaik fizikán, és valamennyi szinten kémia és biosz is van, de ezek csak érintőlegesen. Illetve ott van még az info is, amit a tanári szakosoktól nem vesznek komolyan (sima fizika szakon viszont keményen bevarrják a programozást stb.).
Ma az országban már kevés helyen van fizika oktatás, meg mióta visszajött az osztatlan képzés nem olyan egyszerű szakpárt választani. Van olyan szakpár, amit nem választhatsz. Az egyik szakom nekem is töri, a másik szintén egy reál tárgy és pont emiatt meggyűlt a bajom az egós bölcsészekkel, akik marha büszkék voltak, hogy ők töri diszciplinások, de a fülem hallatára nem tudtak egy értelmes mondatot kinyögni a pragmatica sanctioról:)De ez csak egykedves sztori.
Ahogy előttem írták a fizikával piacképes tanári diplomád lenne, mert annyira kevés fizika tanár van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!