Matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomával milyen állások jöhetnek szóba?
11. De nem is egy informatikai diplomától, ahol a többség szintén nem tanul meg programozni (a kisebbség pedig a udemyn tanul ugyanúgy, mint a matektanárok…).
Viszont a matektanár megtanul bonyolult problémákat megoldani, jól kommunikálni, magyarázni (már ezekkel a skillekkel toronymagasan előrébb van, mint a nerd informatikusok 90%-a), nem ijed meg a képletektől, tud matematikai cikkeket olvasni stb. Teljesen jó papír a matektanár az IT piacra.
Én azt nem értem, minek végez el valaki egy tanárképzést, ha írtózik a tanítástól?
Persze meg lehet próbálni mindenféle multikhoz beadni az önéletrajzod, de ahhoz folyékonyan kell beszélni angolul/németül.
Egyszerűbb betanított munkákra felvesznek, de olyan magas fizetést indulásnak ne remélj.
Még csak nem is a matematikus diploma a probléma, én elhiszem, hogy okos vagy, ha el tudtad végezni, hanem inkább az, hogy mindenhol szakirányú tapasztalatot kérnek.
Tanárképzésen csak tanári gyakorlatra vittek, gondolom?
Egyébként ezzel a szakpárral lehet válogatni a különféle elitgimnáziumok közt, azért egy olyan helyen, ahol válogatott okos és motivált diákokat kell tanítani, azért nem lehet olyan rossz dolgozni, de te tudod.
“csengőfrászt kapok”
10#-es!
Nem ismered a jelentését, ezért rossz helyen használod!
Eredete, jelentése:
(Az ötvenes években, a Rákosi-rendszerben a gyanús, a néphatalom megdöntésének tervével vádolhatókhoz akár éjszaka is kiszállt a hatóság, az ÁVH - Államvédelmi Hatóság, korábban ÁVÓ - Államvédelmi Osztály.
Ha éjszaka csengettek a kapun, ajtón, az rémületet okozott: csengőfrászt.
Sosem lehetett tudni, hogy kihez, miért mennek, s viszik az Ávó-ra.
Az illetők eltűntek, vagy örökre, vagy több év múlva szabadultak tönkretéve, megnyomorítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!