Szerintetek hülye vagyok ha egyetemválasztást pénz alapján fogom csinálni?
1 mondjuk mert infósként szarrá keresi magát. Amúgy rengetegen kezdik emiatt, aztán legtöbbször átmennek valami gazdasági vagy másjellegű szakra.
Az infó szak 6-7 féléves (a proginfó 6, mert ott matek és infó van, a mérnökinfó 7, mert ott +1 félévnyni fizika is). Ha nem írsz 90% fölötti emelt matekot vagy nem fogsz egyetemen éjjel-nappal tanulni, ne menj erre a szakra. Nagyon igényli a sok tanulást. Hacsak nem valami Neumann Egyetemre vagy hasonlóra mész, ahol évközben zhk sincsenek csak vizsgaidőszakban van meghalás. A nagyobb nevű egyetemeken (ELTE, SZTE, DE) évközben folyamatos számonkérések, beadandók. Az iskolai dolgok mellett készíteni kell önállóan projekteket, amiket később álláshirdetéseken be tudsz mutatni. Minimum egy erős B2 angol, de inkább felsőfok. Nagyon szeretnek angolul interjúztatni az infós cégek, rengetegben itt Magyarországon nem magyar a vezérigazgatója, tehát velük tuti angolul kell kommunikálni, esetleg németül, ha az megy inkább. De ha csak a pénz hajt, menj gazdasági szakra, azzal is jól tudsz keresni fele ennyi erőbefektetéssel.
#2: még mindig nem is értem, miért válaszolnak egyesek a Kérdező helyett.
Főleg mert egyáltalán nem olyan kimagasló a legtöbb informatikus fizetése, hogy valaki csak ezért válassza, és fogát összeszorítva csinálja.
#4: neked van egy barátod, nekem ez a szakmám.
Java/Android programozók, rendszerszervezők, üzemeltetők stb., ami egyébként a szakma nagy részét kiteszi, nem fog kimagasló fizetést kapni.
Átlag fölöttit igen, de nem olyat, amit egyébként ne lehetne elérni egy testhezállóbb végzettséggel, egy kis extra erőfeszítéssel.
Ezért vagyok szkeptikus azzal a hozzáállással kapcsolatban, hogy "mindegy, csak informatikus legyek".
Nem vagy hülye. A legtöbben ezért jönnek egyetemre. A szabadbölcsész is pénz miatt megy valamelyest. Nem kellene, ha tudja mi az kerettantervje a képzésnek. SSC-ben viszont lehet látni a legtöbbet, amikor bármit beszélnek.
Ha azt látott, hogy infóval mobilisabban neked, akkor menj. Ez személyed és környezet alapján dől el. Például nincs pénzet kolira sehogy, de helyben van valami, akkor rosszabbul nem járhatsz.
A pénz mennyisége az relatív. Te fogod tudni. Egyfél év alatt tudsz változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!