Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vonzóbb lett a tanári, tanítói...

Vonzóbb lett a tanári, tanítói pálya, így, hogy emelkedtek a fizetések?

Figyelt kérdés
Többen tanulnak pedagógiát az egyetemeken?

aug. 3. 12:55
A kérdező szavazást indított:
Vonzóbb lett
Nem lett vonzóbb
Nem tudok dönteni
29 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Akik most megdobták a számokat a statisztikákban, azok jellemzően óvodapedagógusok, kisgyermeknevelők, gyógypedagógusok stb. akik sikeresen bejutottak a 280 minimumponthatár eltörlésével. Szerintem nem a középiskolai tanárjelöltek tolonganak.
aug. 3. 12:58
 2/15 A kérdező kommentje:
Általános iskolákban sem lesz/ lett több tanító?
aug. 3. 13:11
 3/15 anonim ***** válasza:
79%

Szerinted miért van tanárhiány? Sajnos nem lett vonzóbb a tanári pálya. Hiába van a bruttó 550 ezres fizetés és 50 napos szabadság, hiány van a pedagógusokból.

[link] oldalon beírtam, hogy tanító. Jelenleg 536 tanító állás van meghírdetve az országban. Ez csak egy álláskereső portál. Ha szétnézel más portálokon akkor lehet, hogy még több szabad álláshelyet találsz.

A kormányzati média most azt szajkózza, hogy rekordszámú jelentkező volt a pedagógusképzésekre. Arról persze mélyen hallgatnak, hogy hányan íratkoznak be, hányan morzsolódnak le, és a végzés után hányan lesznek pályaelhagyók. Vannak olyan tanítók akik a hosszú gyakorlatot megcsinálták egy általános iskolában aztán többet iskola közelébe sem mentek.

aug. 3. 13:18
 4/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, nekem vannak pályaelhagyó pedagógus ismerőseim. Egyik sem a bér miatt váltott.
aug. 3. 16:39
 5/15 anonim ***** válasza:
80%
A 4.-nek igaza van. A pályaelhagyók az egyre több kezelhetetlen gyerek miatt, a minősíthetetlenül viselkedő szülők miatt, a sok és ki nem fizetett helyettesítések miatt, a tantestületekben uralkodó egymásra acsarkodó hangulat miatt, a tanítási szabadság korlátozása miatt mennek el.
aug. 3. 16:53
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Megszívatják a tanárokat a nemzeti alaptantervből vizsgáztatással. Na ezután lesz igazán "népszerű" a tanári pálya...
aug. 8. 17:38
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha tudnád mennyit emelkedett..
aug. 12. 14:09
 8/15 anonim ***** válasza:

Én 10 év tanítási gyakorlatra kapok bruttó 538E-et most. Nem hinném, hogy túl fényes fizetés lenne... És ez így ennyi is amennyi, nincsenek prémium, jutalom, 13. havi, semmi.

De nem csak ez a baj, hanem sok más is.

aug. 13. 18:36
 9/15 anonim ***** válasza:
Leginkább a tanári szakma általános alacsony megbecsültsége a legrosszabb szerintem...
aug. 13. 18:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Az egyetlen pozitívuma a tanári pályának, hogy sose leszel vele munkanélküli. Szar fizu, ostoba és viselkedni nem tudó gyerekek(még egy normálisabb gimiben is), idegbeteg agresszív szülők, felesleges adminisztratív feladatok, kőkorszaki mintatanterv.
aug. 16. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!