Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vonzóbb lett a tanári, tanítói...

Vonzóbb lett a tanári, tanítói pálya, így, hogy emelkedtek a fizetések?

Figyelt kérdés
Többen tanulnak pedagógiát az egyetemeken?

2024. aug. 3. 12:55
A kérdező szavazást indított:
Vonzóbb lett
Nem lett vonzóbb
Nem tudok dönteni
29 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Akik most megdobták a számokat a statisztikákban, azok jellemzően óvodapedagógusok, kisgyermeknevelők, gyógypedagógusok stb. akik sikeresen bejutottak a 280 minimumponthatár eltörlésével. Szerintem nem a középiskolai tanárjelöltek tolonganak.
2024. aug. 3. 12:58
 2/15 A kérdező kommentje:
Általános iskolákban sem lesz/ lett több tanító?
2024. aug. 3. 13:11
 3/15 anonim ***** válasza:
79%

Szerinted miért van tanárhiány? Sajnos nem lett vonzóbb a tanári pálya. Hiába van a bruttó 550 ezres fizetés és 50 napos szabadság, hiány van a pedagógusokból.

[link] oldalon beírtam, hogy tanító. Jelenleg 536 tanító állás van meghírdetve az országban. Ez csak egy álláskereső portál. Ha szétnézel más portálokon akkor lehet, hogy még több szabad álláshelyet találsz.

A kormányzati média most azt szajkózza, hogy rekordszámú jelentkező volt a pedagógusképzésekre. Arról persze mélyen hallgatnak, hogy hányan íratkoznak be, hányan morzsolódnak le, és a végzés után hányan lesznek pályaelhagyók. Vannak olyan tanítók akik a hosszú gyakorlatot megcsinálták egy általános iskolában aztán többet iskola közelébe sem mentek.

2024. aug. 3. 13:18
 4/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, nekem vannak pályaelhagyó pedagógus ismerőseim. Egyik sem a bér miatt váltott.
2024. aug. 3. 16:39
 5/15 anonim ***** válasza:
80%
A 4.-nek igaza van. A pályaelhagyók az egyre több kezelhetetlen gyerek miatt, a minősíthetetlenül viselkedő szülők miatt, a sok és ki nem fizetett helyettesítések miatt, a tantestületekben uralkodó egymásra acsarkodó hangulat miatt, a tanítási szabadság korlátozása miatt mennek el.
2024. aug. 3. 16:53
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Megszívatják a tanárokat a nemzeti alaptantervből vizsgáztatással. Na ezután lesz igazán "népszerű" a tanári pálya...
2024. aug. 8. 17:38
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha tudnád mennyit emelkedett..
2024. aug. 12. 14:09
 8/15 anonim ***** válasza:

Én 10 év tanítási gyakorlatra kapok bruttó 538E-et most. Nem hinném, hogy túl fényes fizetés lenne... És ez így ennyi is amennyi, nincsenek prémium, jutalom, 13. havi, semmi.

De nem csak ez a baj, hanem sok más is.

2024. aug. 13. 18:36
 9/15 anonim ***** válasza:
Leginkább a tanári szakma általános alacsony megbecsültsége a legrosszabb szerintem...
2024. aug. 13. 18:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Az egyetlen pozitívuma a tanári pályának, hogy sose leszel vele munkanélküli. Szar fizu, ostoba és viselkedni nem tudó gyerekek(még egy normálisabb gimiben is), idegbeteg agresszív szülők, felesleges adminisztratív feladatok, kőkorszaki mintatanterv.
2024. aug. 16. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!