Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gáz átmenni osztatlan tanáriró...

Gáz átmenni osztatlan tanáriról FOSZK-ra?

Figyelt kérdés
2 évet húztam le osztatlan történelem-földrajz tanárin, az elején se éreztem, hogy ez az én utam, de valami mégis vitt előre, első félévben az összes tárgyam sikerült, nem volt igazából olyan megerőltető sem. Aztán a következő félévek egyre nehezebbek, szívatósabbak lettek, sok tárgybukással mespékelve, s most így 1 hónappal évkezdés előtt jutottam el arra a pontra, hogy inkább befejezem, mert semmi értelme. Még februárban jelentkeztem FOSZK-ra Gyógy és fűszernövények képzésre, mert mindig is érdekelt, ami növényekkel, agrár témával foglalkozik, további terveim is lennének vele. De úgy érzem azért, hogy visszalépés megint mindent újrakezdeni tök gáz lesz.
2024. júl. 30. 14:26
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
˘újrakezdeni, tök gáz lesz. Kimaradt a vessző, elnézést.
2024. júl. 30. 14:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz szakot váltani, ha mégse tetszik amire jelentkeztél. Viszont önmagában a foszk nem sokat ér, úgyhogy érdemes lenne utána/helyette alapszakot is végezni.
2024. júl. 30. 14:46
 3/12 A kérdező kommentje:
Utána mindenképp mennék tovább. Persze az is kérdés, egy kertész, agrár, élelmiszermérnöki mennyit ér a piacon.
2024. júl. 30. 14:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
De ha utána tovább szeretnél menni még egy mérnöki szakra, miért mész előtte még foszk-ra? Így csak az állami féléveid fogynak.
2024. júl. 30. 14:57
 5/12 A kérdező kommentje:
Mert ahhoz kellene a jobb érettségi (hiába a jeles föci emelt, jeles töri közép, azokkal sokra nem megyek, egy biosz, vagy egy jobb matek érettségi kellene az agrár alapszakokhoz. Erre meg már felvettek, s a továbbiakban elismerik, mint bemeneti követelmény, s rövidül is a képzés, állítólag.
2024. júl. 30. 15:05
 6/12 IgaziÚriember ***** válasza:
47%

"Persze az is kérdés, egy kertész, agrár, élelmiszermérnöki mennyit ér a piacon."

Semmit, attól még tanári végzettséggel is jobbak a kilátások és magasabb a fizetés (még úgy is hogy nincsenek túlfizetve).

2024. júl. 30. 15:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A 6.-nak teljesen igaza van, ne válts, nem fogja megérni. A törire van rálátásom, az tényleg szívatós, meg a gyakorlatok is nehezek, de akkor is maradj.
2024. júl. 30. 16:21
 8/12 A kérdező kommentje:
7. Hát, végülis, ha azt nézem, hogy azért van, ami sikerült, az összes pedagógiás tárgy például, lehet, hogy érdemesebb lenne maradni. Viszont a nappali képzés mellett dolgozni sincs sok idő, a lakhatás meg baromi sokat elvisz. Lehet, hogy érdemesebb lenne átmennem levelezőre egy kevésbé neves helyre, Egerbe pl. A gyakorlatok, szemináriumok itt törin viszonylag könnyen teljesíthetők, a vizsgatárgyak szívatósak, föcin fordítva, ott a gyakorlatokkal szenvedek. Kicsit az is csalódottsággal tölt el, hogy a tanárságról is vajmi keveset tanul az ember.
2024. júl. 30. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Ugye tudod, hogy az egyetem és a munka között hatalmas különbség lesz?

Szerintem is végezd el, vagy ha váltasz akkor ne foszk, hanem alapszak (ha ehhez új emeltet kell csinálod akkor írd meg)

2024. júl. 31. 07:45
 10/12 A kérdező kommentje:
9. Dolgoztam teljes állásban 1 évig, nem volt leterhelőbb.
2024. júl. 31. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!