Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Őrültség 34 évesen nappalira...

Őrültség 34 évesen nappalira menni mérnökire?

Figyelt kérdés

(IT), diákhitellel finanszíroznám főleg, max. hétvégén lenne idő dolgozni valamit, de a környéken kevés a munka.

Szakmai melót nem hinném hogy kapni fogok az első 1-2 félévben.

júl. 25. 11:45
 1/8 anonim válasza:

Nekem az a véleményem, hogy egy olyan munkát csinálni életed végéig amit nem szeretsz és gyomorgörccsel mész be egyenes út a szorongáshoz és depresszióhoz. Mindegy mi a hobbid a munka teszi ki az élet nagy részét.

A nyugdíj pedig még olyan messze van, hogy ez sem ad alapot mivel még bőven lesz időd a szakmádban. Lehet, hogy valaki régebb óta csinálja de te lehetsz jobb vagy olyan jó hamarabb.

Tudod mit mondanak, ügyvédből is sok van csak jóból van kevés.

Nem tudom milyen a családi háttered, ezt fontolóra kell venni. Van e párod, gyerekek stb.

Én a helyedben indulás előtt egy kis megtakarítást próbálnék összeszedni, hogy ne diákhitelből kelljen mindent és lehetőleg államira bejutni.

Plusz egy picit lentebb venni az igényeket, ha nincs saját lakásod akkor szobát bérelnék nem albérletet az mindjárt nagy megtakarítás, tehát visszavágni a költségeket a képzés időtartamára, hogy minél kevesebb adósságod legyen.

Ha utána nem cégnél dolgozol hanem irodát nyitnál annak is lesznek költségei.

Én azt mondom vágj bele ha nincs család vagy van de támogatnak benne. Rövid az élet ahhoz, hogy ne azt csináljuk amit szeretnénk.

Részemről is most gondolkodom egyetemen, nálunk nem olyan egyszerű a helyzet, de amikor látok valakit egy hivatásban amiben én is szeretnék lenni még évekkel az érettségi után is elszomorodom, hogy lehetnék itt. Csak félek belevágni, mert minél több idő telik el annál bizonytalanabb vagyok magamban pedig jó tanuló voltam. 26 vagyok most egyébként.

Plusz az a véleményem, hogy tanulni sosem ciki akkor sem ha fiatalabbtól tesszük. El kell fogadni az életben, hogy mindig van aki okosabb. Tanulni kell tőle, aki pedig emiatt megszól az nem barátod nem kell foglalkozz vele. Így ha a korod tartana vissza ne tegye. Sok sikert kívánok neked, remélem megvalósítod a vágyad!

júl. 25. 12:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, menj levelezőre.
júl. 25. 12:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én levelezőre mennék, mentem is, 1 év nappali után, pedig csak 23 éves vagyok. Nagyon sokat elvesz a nappali képzés, mind időben (nappalin rengeteg felesleges hülyeséggel traktálják az embert szorgalmi időszakban is, mintha az egyetemen kívül nem lenne más az ember életében), s ha nem a képzés helyszínén laksz, akkor bizony a lakhatás szempontjából is. Egy szoba bérlése se olyan olcsó már, kollégiumot meg manapság protekcióval kapni nagyrészt. Én azt mondom, hogy mérlegelj. Remélem, nem voltam kioktató, kis taknyos 23 évesként.
júl. 25. 13:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért fél mindenki ennyire a levelezőtől amúgy?

Amíg eltartod magad amíg elvégzed arra mész amire szereznél, de nem levelezőn sem ettek még embert (legalábbis itthon (legalábbis tudtommal)).

júl. 25. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4. Én se értem. Egy esetben mennék nappalira, ha eleve doktorira készülnék.
júl. 25. 13:53
 6/8 A kérdező kommentje:

3: Errefelé simán kapni koleszt, a levelezőnél is rengeteget kéne bejárni és messze azért az egyetem. Praktikusabb lenne ott lakni, dolgozni akkor se nagyon tudnék mellette.

S semmivel se könnyebb levelezőn ez a szak.

Illetve a nappali mellett szól még az is hogy szocializálódjak, 4 éve nem mozdultam ki a községből.

júl. 25. 18:01
 7/8 anonim ***** válasza:
6. Ezt neked kell tudnod, mi fér bele. Nem tudom, akármilyen kedvező az a diákhitel, én biztos nem adósítanám el magam, sose lehet tudni, mi jön közbe, ott kell hagyni az egyetemet, stb. Csak valami piacképes mérnökiért vennék fel hitelt, ami visszahozza az árát. Vagy tényleg keresnék egy olyan egyetemet, ahol mégse olyan nehéz levelezőn a mérnöki, pl. NYE. Summa summárum, ezt neked kell mérlegelned. Tanulni nem ciki, s nem őrültség.
júl. 26. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Az IT nem a legjobb választás szerintem, nagyon sokan végeznek infósként.
júl. 31. 04:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!