Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 40 évesen egyetemre jelentkezn...

40 évesen egyetemre jelentkezni, majd beülni nappalira az mennyire normális?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nekem ez kimaradt. Esetleg kinéznek amiatt, hogy lesz egy 15-20 év korkülönbség? Vagy én is hivatalos leszek az egyetemi bulikra? Nem kifejezetten ez érdekel, hanem a diploma megszerzése, de ha már ott vagyok, és nálam ez kimaradt, akkor pótolnám, és én is részese szeretnék lenni az egyetemi életérzésnek, hangulatnak.
2023. júl. 16. 08:31
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
52%
És hogy tartod fenn magad?
2023. júl. 16. 08:49
 2/26 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ, hogy viselkedsz. Láttam már 25 évest, aki egyáltalán nem illett be, és 40 évest, aki igen (mondjuk módjával: mert ha 40 évesen úgy viselkedsz, mint egy tini, az már sokszor lehet inkább szánalmas)

Amúgy persze, lehet.

Át kell gondolni az anyagi részt és az időbeosztást is.

2023. júl. 16. 08:58
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Normális, csak szokatlan, méghozzá amiatt, amit előttem írtak: 40 éves embereket ritkábban tart el valaki. De ha megteheted, akkor próbáld meg.
2023. júl. 16. 09:05
 4/26 A kérdező kommentje:
Anyagi részt úgy oldanám meg, hogy diákhitelt vennék fel, abból el tartanám magam, és fizetném a tandíjat is, az elsődleges most számomra a tanulás lenne. Amúgy nem tartanak el, dolgozom jelenleg, csak egy ilyen tervem van. Esetleg még részmunkaidőt, vagy beugrós állást keresnék, de a kérdést nem kifejezetten az anyagi oldaláról szeretném megfogni. Inkább az érdekel, hogy mik a tapasztalatok, normálisnak mondható e ez, vagy engem kihagynak majd mindenből, magyarul elég rosszul fogom érezni magam. Inkább erre lennék kíváncsi.
2023. júl. 16. 11:20
 5/26 A kérdező kommentje:
Írhatnak esetleg fiatalabbak is, 20-25 évesek, hogy ők mondjuk hogyan látnák ezt a kérdéskört, illetőleg olyan 40-es, 50-es hozzászólásait is várom, akiknek már megfordult hasonló a fejükben, esetleg meg is próbálták a dolgot, és van tapasztalatuk e téren.
2023. júl. 16. 11:23
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

"Anyagi részt úgy oldanám meg, hogy diákhitelt vennék fel, abból el tartanám magam, és fizetném a tandíjat is, az elsődleges most számomra a tanulás lenne. "

A diákhitel félévente maximum 750 ezer forint.

A félévek általában 250 ezer felett vannak. Hogy tartod el magad fél évenként 500 ezerből ha erre még esetleg jön albi/felujítás?

2023. júl. 16. 12:55
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Sztem hagyd a diákhitelt. Ha hitelre alapozol egy ilyen helyzetet, az már necces. A legmagasabb diákhitel összeg is a megélhetésedre épp, hogy elég. Hozzá a DH2 is kellene a tandíj miatt, nemtom, hogy kettőt egyszerre felvehetsz-e, ha fel, akkor meg lesz vagy 5 millió tartozásod alsóhangon, ha valami osztatlan 5 éves szak, akkor még több is. Mi az amit levelezőn nem lehet tanulni? Orvosin meg néhány más osztatlanon kívül kb minden indul szinte levelezőn és nincs gond a megélhetéseddel sem
2023. júl. 16. 13:37
 8/26 A kérdező kommentje:
Diákhitel 1-2. Az egyik az életkörülményekre, másik a tandíjra. De tényleg nem ez lenne a kérdés lényege...
2023. júl. 16. 13:38
 9/26 anonim ***** válasza:
89%
Jó, hát, ha neked a hitel nem gáz, azt csinalsz, amit jónak látsz. Fura nagyon nappalin tanulni 40 évesen, levelezőn 50 felett is simán vannak, nappalin nagyon elvétve akadnak. Ha fiatalos vagy ,akár ki is jöhetsz velük, bár én spec. 28 évesen levelezősként is kicsit idősnek éreztem magam, amikor vizsgán 21 éves nappalisok vettek körül, pedig az a pár év szinte semmi, csak pont egy olyan szakadék, hogy 25 alatt még a tinédzseri gondolkodáshoz állnak közelebb utána meg hirtelen megkomolyodnak, vagyis én ezt éreztem, és mások is mondták.
2023. júl. 16. 13:42
 10/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményed.
2023. júl. 16. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!