Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 40 évesen egyetemre jelentkezn...

40 évesen egyetemre jelentkezni, majd beülni nappalira az mennyire normális?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nekem ez kimaradt. Esetleg kinéznek amiatt, hogy lesz egy 15-20 év korkülönbség? Vagy én is hivatalos leszek az egyetemi bulikra? Nem kifejezetten ez érdekel, hanem a diploma megszerzése, de ha már ott vagyok, és nálam ez kimaradt, akkor pótolnám, és én is részese szeretnék lenni az egyetemi életérzésnek, hangulatnak.
2023. júl. 16. 08:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
27 evesen kezdtem a nappalit. Ahova en jarok ott meglepoen sok 22-25 eves van, masoddiploma, meg utkeresesben vannak sokan. Neha furan erzem magam, foleg a 18-20 eves korosztallyal. Pedig van, aki eszre sem veszi a korkulonbseget. De nekem pl. nincs igenyem veluk tul sok dolgot csinalni. A gondolkodasbeli kulonbseg mar szerintem ennyi evnel is kijon. De nyilvan te ismered magad, hogy ez mennyire fekszik neked. Neked van ilyen iranyu tapasztalatod, hogy fiatalabbakkal mennyire talalod meg a kozos hangot? Milyen szakra szeretnel menni?
2023. júl. 16. 14:15
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményed.

Valójában én úgy érzem, hogy ha a személyiségünk egyezik úgy nagyjából, akkor jól kijövök fiatalokkal, idősebbekkel egyaránt. A baj az, hogyha mindenből én leszek kihagyva(nem feltétlenül a bulikra gondolok) a korom miatt, az negatívan érintene engem. Ezért érdekel, hogy ez a szám (15-20 év) mennyire releváns ebben az esetben. De ahogy látom, eléggé annak tűnik.

Mehetnék levelezőre is, csak én át szeretném élni még ezt. Az egyetemi/Főiskolai éveket.

2023. júl. 16. 16:26
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, olyan biztos nem lesz most már, mintha 18 évesen kezdted volna el. Esetleg ha beköltözöl kollégiumba, akkor hasonlíthat, de nem lesz ugyanolyan, mint akinek még nincs élettapasztalata.
2023. júl. 16. 16:31
 14/26 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a segítséget/válaszokat mindnyájatoknak.
2023. júl. 16. 16:50
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes lesz, de miért ne? Sok sikert!

Amúgy simán kivitelezhető, ha pl van mellékállásban egy vállalkozásod, vagy hasonló. Pl hétvégente eljársz woltozni, vagy ilyesmi.

Én is úgy estiztem érettségi után, hogy dolgozni jártam. Igaz akkor még nem volt ennyi lehetőség, hogy Foodpanda, meg Wolt, meg stb. Csak a sima alkalmi munka, és kész.

2023. júl. 16. 19:03
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
A nappali tagozatosoknak az állam fizeti a TB-t, szóval van erre egy felső korhatár, már nem emlékszem, talán 30 év. Nem járhatsz már nappalira. De ha kinézel egy estit vagy levelezőt, azok is olyan idióta rendszerben vannak, hogyha nem akarsz dolgozni tanulás mellett, megoldható. Csütörtök és péntek délután vannak a képzések, jellemzően du 2-től. Én Pestre akartam volna járni, az innen kb. 1,5 óra vonattal. Szóval 11 körül indultam volna, hogy odaérjek, esti képzésre. Heti 2 napot. Szerinted emellett hogy lehet dolgozni? Persze, ha a munkahelyed küld, és tolerálja, akkor oké.
2023. júl. 16. 20:38
 17/26 anonim ***** válasza:
80%
Ha így akarsz fiatal lányok közelébe kerülni, nagyon szánalmas vagy. Egyébként nem fogsz beilleni, egyszerűen túl nagy a korkülönbség. Plusz 40 évesen te nem fogsz bírni annyit amennyit ők.
2023. júl. 17. 06:24
 18/26 A kérdező kommentje:

15, 16-os.

Már egy előző hozzászólásomban leírtam az anyagi dolgokat, és a kérdés nem erről szólt, de azért köszi neked is.

17-es.

Egyáltalán nem ez a cél, ha ez lenne, nem egyetemista, főiskolás lányokat keresgélnék.

A másik dolog, hogy én úgy érzem, hogy 40 évesen is megtudnám valósítani a céljaimat. És mivel rendszeresen sportolok is(heti 1-2 alkalom) így azt érzem, hogy bírnám a strapát. De azt hiszem, a levelező mellett döntök majd.

2023. júl. 17. 21:22
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Miért 0 %? Ennyi idősen nem lehet nappali tagozatra menni, ezt tudomásul kell venni.
2023. júl. 18. 00:06
 20/26 A kérdező kommentje:

19-es. Azért 0%, mert haszontalan, helytelen információ. Elméletileg lehet menni, a kérdés nem ez. 45 éves korig vehető fel diákhitel, és 55 éves korig pedig képzési hitel.

De ez már nem releváns, hiszen megkímélem magam ettől, és inkább a levelezőt választom.

2023. júl. 18. 03:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!