Ha átmegyek nappaliról levelezőre akkor újraindul az államilag támogatott félévek száma?
Figyelt kérdés
most töltöm a 10. félévet építőmérnök szakon és még van egy pár tárgyam amit kövi félévben tudok megcsinálni. Mivel ezzel a 10 félévvel kimerítettem a támogatott félévek számát ezért arra gondoltam, hogy mivel amúgy is régóta tervezem, átmennék levelezőre, mert amúgy is már munka mellett csinálom az egyetemet. Régebben hallottam, hogy ilyenkor újraindul a támogatott félévek száma, mert ilyekor olyan mintha új képzést kezdenél, meg tudja ezt valaki erősíteni vagy hagyjam a fenébe és inkább fizessem ki azt az x összeget? továbbá azt sem tudom, hogyan működik a képzési formák között az átvátel ha erről is írna valaki hálás lennék! Előre is köszi! :)2023. márc. 17. 17:22
1/5 anonim válasza:
Nem indul újra. Mindegy, hogy levelezőre mész vagy akár másik képzésbe kezdesz, ettől nem kapsz extra támogatott féléveket.
2/5 anonim válasza:
Ha ez egy 6 féléves képzés, akkor a 9. félév már fizetős kell, hogy legyen. Ha a 10. félévben nincs diplomád, akkor a képzési költség felét is ki kell fizetni.
Alapból 12 félév van támogatva összesen, de ezt nem lehet 1 alapképzésre elhasználni.
A munkarend váltást pedig kérni kell és határideje van.
3/5 A kérdező kommentje:
8 féléves az alapképzés szóval szerencsére nekem ez még nem probléma, tehát a teljes támogatás felét nem kell leperkálnom, viszont akkor azt a pár százast per félév meg be kell nyelnem úgy tűnik :D
2023. márc. 17. 19:06
4/5 anonim válasza:
A 11. félév már fizetős lesz,az átvételről már írtam, de a tvsz. is leírja olvasd el.
5/5 A kérdező kommentje:
oké köszi!
2023. márc. 17. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!