Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanárok között mennyire...

A tanárok között mennyire jellemző, hogy lenézik egymást?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értem, hogy a felsőtagozatosok lenézik az alsós tanítókat, vagy a középsulis tanárok az ált.sulis tanárokat?
2024. júl. 17. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Én csak a magam szemszögéből tudok nyilatkozni, és a saját véleményem elmondani tanárként. Én nagyobb gyerekek közelében érzem jól magam (középiskola), és inkább felnézek a kollégákra, főleg azokra, akik alsó tagozaton vagy óvodában tanítanak. Én nem bírnám. Szerintem a legnehezebb korosztály az egyértelműen az 1. osztály és az 5. osztály. És általánosan jellemző az manapság, ha általános iskolában vagy (teljesen átlagos és átlag alatti iskolákra gondolok, nem tehetséggondozásra), hogy önveszélyesek a gyerekek. Rettentő nagy a felelősséged, középiskolában talán ez mérséklődik.
2024. júl. 17. 12:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán. Tanárként elég sok másik tanárt ismerek, én egyetlenegy volt kollégáról tudok (már elhagyta a pályát), aki a készségtárgyakat oktató tanárokat "nézte le", és ennek rendszeresen hangot is adott. A túlnyomó többség azért túlvan ezen a fajta virtuális péniszméregetésen, és ha van is hasonló véleménye, nem hangoztatja. Ha van ilyen, az inkább egyénekre vonatkozik.

Nekem is van olyan kollégám, akit nem tartok különösebben sokra, de ez nem annak szól, hogy X éves diákoknak Y és Z tárgyat tanít, hanem azért, mert az emberi és/vagy a szakmai hozzáállása, felkészültsége alapján nem tudok rá másképp tekinteni. Ezt persze megtartom magamnak, sem a többi kolléga, sem a diákok nem érzékelnek ebből semmit.

2024. júl. 17. 13:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem jellemző, hogy a tanárok között lenne "egymás lenézése", mert ő máshol tanít. Az én iskolám egy általános iskola és gimnázium. Nincs olyan probléma amiről beszélsz.

Jómagam ebben a tanévben tanítottam 5.; 9.; 11. és 12. osztályban is matematikát. Nem éreztem semmiféle lenézést a csak gimiben tanítóktól és én sem nézem le a tanítónőket.

2024. júl. 17. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk rendszeresen volt ilyen anno. Az egyik matek szakos rendszeresen lenézte a földrajzos kollegináját. Jártam 2 évig tanárira, a földrajz, ének, tesi, stb. szakosoknak is volt bőven dolguk. Tehát nem értem ezt a nagy méregetést, mintha elfelejtené egy-két kolléga, hogy honnan jött.
2024. júl. 17. 17:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Például nálunk a művészetis tanárokat néhány közismeretis kolléga. Persze, ha bármi megjelenést kell a sulinak nyomatni, akkor rögtön mi szereplünk. Szerencsére jófej vezetőség van, így ez kordában tartja a károgókat.
2024. júl. 19. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!