A tanárok között mennyire jellemző, hogy lenézik egymást?
Nem igazán. Tanárként elég sok másik tanárt ismerek, én egyetlenegy volt kollégáról tudok (már elhagyta a pályát), aki a készségtárgyakat oktató tanárokat "nézte le", és ennek rendszeresen hangot is adott. A túlnyomó többség azért túlvan ezen a fajta virtuális péniszméregetésen, és ha van is hasonló véleménye, nem hangoztatja. Ha van ilyen, az inkább egyénekre vonatkozik.
Nekem is van olyan kollégám, akit nem tartok különösebben sokra, de ez nem annak szól, hogy X éves diákoknak Y és Z tárgyat tanít, hanem azért, mert az emberi és/vagy a szakmai hozzáállása, felkészültsége alapján nem tudok rá másképp tekinteni. Ezt persze megtartom magamnak, sem a többi kolléga, sem a diákok nem érzékelnek ebből semmit.
Nem jellemző, hogy a tanárok között lenne "egymás lenézése", mert ő máshol tanít. Az én iskolám egy általános iskola és gimnázium. Nincs olyan probléma amiről beszélsz.
Jómagam ebben a tanévben tanítottam 5.; 9.; 11. és 12. osztályban is matematikát. Nem éreztem semmiféle lenézést a csak gimiben tanítóktól és én sem nézem le a tanítónőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!