Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nálatok mennyire jellemző,...

Nálatok mennyire jellemző, hogy kivételeznek/kedveznek az orvosok, tanárok gyerekeivel?

Figyelt kérdés
2015. márc. 20. 19:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk anno a gimiben mindig azokat a diákokat sztárolták, akiknek tanár szülei voltak, vagy tanárokkal voltak rokonságban.
2015. márc. 20. 19:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk azokat a gyerekeket szerették leginkább, akik részt vettek az iskolai eseményekben és órákon is aktívak voltak, illetve a jó tanulókat (a két halmaz nem szükségszerűen fedte egymást, volt ilyen is, olyan is). Nem vettem észre, hogy orvosok/tanárok gyerekeivel bármennyire is kivételeztek volna.
2015. márc. 20. 19:35
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Nekem az anyukám tanár, ráadásul ugyanott tanít, ahol tanultam. Voltak, akik rendesebbek próbáltak lenni, mert mégiscsak kolléga gyereke vagyok, voltak, akik inkább direkt egy fokkal szemetebbek, mert a kivételezés gyanújának a legapróbb jelét is kerülni kell, és voltak olyanok is, akiket ez nem befolyásolt.
2015. márc. 20. 19:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk egyáltalán nem volt jellemző, soha nem tapasztaltam ilyet sem általánosban, sem gimiben.
2015. márc. 21. 12:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Se általánosban, se gimiben se egyetemen nem tapasztaltam ilyet.

Gimiben inkább az volt a jellemző, hogy a jó tanulókkal elnézőbbek voltak. Ha nem készült egy órára egy jó tanuló és kihívták felelni, akkor volt, hogy megengedték neki, hogy következő órán feleljen inkább vagy valami hasonló.

Mondjuk általánosban meg én inkább ennek az ellenkezőjét figyeltem meg. Bukdácsoló gyerek mondott az anyagról 3 összefüggő mondatot, akkor az négyes, másnak meg ugyan ez karó.

2015. márc. 23. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk még csak az sem volt jellemző, hogy a jó tanulókat szerették volna. Sokkal haverkodósabbak voltak a rossz tanuló egyéniségekkel.

Egyetemen viszont nagyon durván. Volt, hogy évekig csak a vezetékneve miatt átengedték a gyereket, pedig direkt nem is tanult, meg rühellte az egészet. És ez nívós egyetemen, nem valami kisvárosi büfészakon.

2015. márc. 26. 08:53
 7/8 anonim válasza:
Általános iskolában nagyon durván kivételeztek az tanárok gyerekeivel. Ha vmi doga nem ötösre sikerült nekik , javíthattak, ha nem volt kedvül, nem kellett felelniük, semmiért az ég világon nem kerültek bajba, de ha más csinálta ugyanazt, akkor őt egyből lecseszték. Ja és garantált volt nekik az év végi kitűnő bizonyítvány. Diszkrimináció.Pff...
2016. szept. 4. 20:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyetemen konkrétan a tanszékvezető fiával kivételeznek mindig a vizsgákon. A gyerek szinte olvasni se tud. Az egyik legkeményebb BTK-s tanári szakon, egy neves egyetemen.
júl. 17. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!