Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen szakmát ajánlotok nekem?

Milyen szakmát ajánlotok nekem?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, érettségim van és egy fodrász szakmám.

Dolgoztam benne, viszont hosszú távon nem tudnám az emberek miatt csinálni. Nagyon keményen szorongok, ami nagyjából lehetetlenné teszi azt, hogy emberek közt dolgozzak. A háziorvos írt ki nekem XANAX-ot, de a zombivá váláson kívül nincs pozitív hatása. Ugyan úgy nem tudok beszélni idegenekkel. Azt hittem, hogy ez a szakma majd belekényszerít a szituációkba és majd helyre jövök, de már belefáradtam.

A fő célom egy olyan szakma lenne, ahol minimálisan kell emberekkel kapcsolatba lépni, az elejétől kezdve egyedül dolgozhatnék és átlagosan fizet.

Angolul és németül is beszélek, angolul magas szinten, valamint az informatikában is otthonosan mozgok.

Imádok főzni és a vendéglátózás gondolatával is eljátszottam, de nyilván egy hét alatt kiégne az agyam tőle.

Nagyon szeretek rajzolni és a tetováló szakma is megfordult a fejemben, de ezt is elvetettem az emberek miatt.

2024. júl. 10. 02:41
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Mi lenne, ha nem a pályaelhagyáson gondolkodnál, hanem megpróbálnád legyőzni a szorongást?
2024. júl. 10. 06:13
 2/6 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem is inkább pszichológus szakemberhez kellene fordulnod. Az emberekkel való kapcsolattartás elkerülhetetlen.
2024. júl. 10. 06:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Talán ha egy diplomát szereznél, nem lenne jó? Ha ilyen jól mennek a nyelvek, egy fordítói állás szerintem jó lenne neked. Ott nem kellene mindig emberekkel érintkezni.

De nem ismerem a helyzeted, ez csak egy tipp volt.

2024. júl. 10. 08:33
 4/6 anonim ***** válasza:
21%

Nem tudod megkerülni az emberi kapcsolatokat.

Példák:

Ha te vagy a főnök beosztottal kell beszélned/vevőkkel/stb

Ha beosztott akkor főnökkel/kollégákkal kell

Ha homeoffice-ba programozol akkor meeting/levelezgetés/stb

Én nem küldenélek pszihómókushoz ezzel, egyszerűen csak vedd észre, hogy nem nyerhetsz

2024. júl. 10. 08:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Menj el vmi laborba. Egészségügy, talaj vízlabor. Ilyenek vannak
2024. júl. 11. 00:33
 6/6 anonim válasza:
Futár esetleg
2024. júl. 11. 15:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!