Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen pszichológiai témákat...

Milyen pszichológiai témákat kéne gyártanunk?

Figyelt kérdés

Youtube-on indítottunk a párommal egy csatornát, pszichológia, de mindenféle téma van eddig. A megtekintés 80-től 4700-ig van, a 4700-ra fizettünk google hirdetèsre 2000ft-ot, a többire nem fizettünk, összesen 24 van, abból néhány shorts.

Persze nem csak a megtekintés mutathatja az érdeklődést, pl a jó cím, thumbnail stb is fontos.

Szavazásban és kommentben is várom a válaszokat.

júl. 9. 12:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%

"egy pszichológustól, aki maga is így él"

Honnan veszed, hogy pszichológus? Sokkal valószínűbb, hogy nem az.

júl. 10. 13:13
 12/20 A kérdező kommentje:
Pszichológusnak tanulunk. Írtam választ, de vmièrt nem küldte el, ahogy a 6-osèt sem amire kesobb valazzoltam, azertt nem irtam le
júl. 10. 14:01
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
Épp elég pszichológus van már a youtube-on. Bízd rájuk.
júl. 10. 14:17
 14/20 A kérdező kommentje:
De ha mindenki így gondoljodna, nem lenne semmi...valakinek ezt is kell, nekünk ez hobbi
júl. 10. 16:09
 15/20 anonim ***** válasza:
61%

Azt nem tanítják pszichológushallgatóknak, hogy mi az a szakmai korrektség vagy hasonló? Egyelőre nem vagytok pszichológusok!

"valakinek ezt is kell"

Mondom, hogy már egy csomó ilyen valaki van, nincs rátok szükség - főleg, mivel nem is vagytok pszichológusok, ők meg azok.

júl. 10. 16:41
 16/20 anonim ***** válasza:
#12 Tehát nem vagytok pszichológusok. Nem véletlenül van az, hogy Magyarországon befejezett mesterképzés után hívhatja csak valaki pszichológusnak magát, és csak onnantól kezdve végezhet pszichológusi tevékenységet (ami szintén elég limitált, hiszen egy "sima" pszichológus csomó dologgal nem foglalkozhat). Azt hittem, egy pszichológus hallgatónak nem kell ezt magyarázni, de a kompetenciahatárok nagyon fontosak ebben a szakmában (pl. a mentális betegségek még mindig klinikai szakpszichológusi kompetenciába tartoznak, amitől a kommented alapján még elég messze vagy). Aki kicsit is járatos ezekben a körökben, az látja, mennyi hozzá nem értő beszél hatalmas baromságokat a témában. Ennek aztán az a vége, amit itt Gyakorin is gyakran lát az ember, hogy sokan szörnyű véleménnyel vannak a pszichológusokról és az egész pszichológiáról. Bőven elég konyhapszichológiai oldal van már, nem kell tovább hígítani a szakmát nézettségért cserébe.
júl. 10. 16:41
 17/20 anonim ***** válasza:
80%

"A bp egy népszerű hashtag"

Vagyis nem korrekt a hozzáállásod eleve: kattintásokért bármire képes vagy...

"az angol pedig mert angol a csatorna nyelve"

Akkor még inkább igaz, hogy már így is Dunát lehet rekeszteni a youtube-os pszichológusokkal (meg pszichológus önjelöltekkel...)...

júl. 10. 16:46
 18/20 anonim ***** válasza:
#15 De, tanítják. Legalábbis az első dolog, amit nekem a fejembe vertek, az a "Ne árts!" volt. Mondom, már azt problémának érzem, hogy miért kell magyarázni egy pszichológus hallgatónak, hogy miért árthat ezzel... De szintén elég korán szó esik a kompetenciahatárokról. Ennek ellenére sajnos mindig azoknak volt a legnagyobb a szája (pl. már egyetem alatt hirdette magát, tartalmat gyártott a közösségi oldalakra stb.), akik szinte nem is jártak előadásra. Könnyű azt hinni, hogy nagyon képben vagy, ha nem hallasz semmit az említett határokról, kompetenciákról. Dunning-Kruger-hatás, ugyebár. :)
júl. 10. 16:51
 19/20 A kérdező kommentje:
Ez nekünk onnan jött,hogy másoknak az egyetemen magyaráztunk a vizsgára, és hamár kidolgoztuk a szakirodalmat, azt el tudjuk mondani értelmesen, nem tudom, ez miért gond.
júl. 10. 17:25
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert csak arra vagytok felhatalmazva, hogy egymásnak magyarázzatok sikeres vizsgázás céljából, másra nem.
júl. 10. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!