Mi a velemenyetek a dentalhigienikus szakmáról? Érdemes ezt tanulni 2024-ben?
Szia!
Magyarországon jelenleg csak az SZTE keretein belül lehetsz BSc DH (bár nem kizárt, hogy más egyetemi intézmények is be fogják indítani), azon belül is a ETSZK-n, illetve második két évben a FOK-on. 8 szemeszter a képzés ideje.
Szerintem megéri, elsősorban azért, mert a magyarországi lakosok szájüregi egészsége nagyon rossz, szükség van edukálásra, szájüregi elváltozások szűrésére, preventív beavatkozásokra- melyek a dentálhigiénikus fő feladatkörei-, másrészt sokrétű, tehát nem "csak" rendelőben tudsz elhelyezkedni, szűrőközpontok, egyetemen is oktathatsz, ha ügyes vagy, vagy akár kutatásokban is részt vehetsz. Persze a fizu se utolsó szempont, de ez nagyrészt az ügyességedtől, kitartásodtól függ :D
Én is DH hallgató vagyok, bár még az elején járok, nyugodtan kérdezz, ha érdekel valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!