Igen, középszintű szóbeliket egy nap alatt zavarják le. Nálunk úgy ment hogy sorba hívtak be, egy ember addig volt bent amíg minden tárgyból le nem felelt, viszont az idegen nyelv kivételével mindig volt egy kis felkészülési idő. Szóval pl. bemész, húzol egy magyar tételt, van 10 perced kidolgozni addig vki más felel hacsak nem te vagy az első ember bent, majd elmondod a magyar tételt, ha az megvolt akkor húzol matek tételt, megint kidolgozod, más közben felel stb amíg el nem mondtál minden tételt. Olyan eltérés lehet hogy az elején kihúzhatod az összes tételt, de ezekből a tárgyakból mindegyikre kell felkészülési időt adni. Miután mindenki lefelelt utána volt nálunk kihirdetve ki mennyi pontot kapott, addig is bent kellett az iskolában várni.
Az elején nem húzhatod ki az összes tételt! Nem, nem, nem! Nem.
Nem, nem húz matek tételt, hacsak nem kapott 12-24%-ot matekból az írásbelin.
"Utána nálunk ki volt hirdetve, ki mennyi pontot kapott." Nem, nem volt kihirdetve! Nálatok se. Az érettségi bizonyítványt adták át, és abból mindenki kiszámolhatta.
Te miről álmodsz, 1-es! Te még messziről se láttál érettségit!
jún. 22. 19:07
4/11 anonim válasza:
2 éve érettségiztem, azt írtam le ahogy nálunk ment. Körönként húztunk, arról csak hallottam hogy máshol az elején kihúzták az összes tárgyat.
10 perc volt a felkészülési idő, akkor több ha az éppen felelő tovább mondta, 30-nak a közelébe se volt.
Matekot meg a kérdező írta, talán jobban tudja hogy milyen tárgyakból szóbelizik.
Végén pontokat hirdettek csak, bizonyítványt pár nappal később adtak ki. Nálunk így ment, nem tudtam hogy ez nem egységes, de nyilván jobban tudod kettes...
jún. 22. 19:30
5/11 anonim válasza:
Ez mese habbal, természetes egységes, és nagyon részletes jogszabályok szabályozzák, mindent dokumentálni kell, ideértve például a felkészülési perceket is, van egy elnök is (tudom, nálatok az se volt), aki a törvényességre figyel. Hallomásokat meg ne adjál tovább, mert az se igaz. Melyik iskoláról beszélsz te, 1-es?
jún. 22. 19:36
6/11 anonim válasza:
Jézusmária, most jövök rá, hogy te a felkészülési időt kevered a felelési idővel! Az ész megáll, hogy ilyeneknek adnak érettségit!
jún. 22. 19:39
7/11 anonim válasza:
Ja nem, most már összeállt: állítólag nálatok 1 felelet alatt volt csak felkészülési idő! Hát nem! Erre 2-3 feleletnyi idő van, egyszerre annyian vagy többen készülnek.
jún. 22. 19:45
8/11 anonim válasza:
Volt elnök és hülyeséget vontál le, nem keverem a felkészülési és a felelési időt. Az előbb még érettségi közelében se voltam most meg jaj ilyeneknek adnak, dönts már el....
Leírtam hogy ment, nem volt semmi keverés hogy bármi szabálytalanság lett volna, nagyon mást ehhez nem tudok már írni
jún. 22. 19:48
9/11 anonim válasza:
Én meg csak azt tudom mondani, hogy egymillió százalék, hogy így nem folyt érettségi. De írd meg, hogy hol.
jún. 22. 20:36
10/11 anonim válasza:
Legalabb fel ora felkeszulesi ido van, ha ennel kevesebb az szabalytalan. Az oktatas.hu oldalan a vizsgaleirasban is benne van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!