Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségin előfordulhatnak...

Érettségin előfordulhatnak kimondottan bunkó vizsgabizottságok?

Figyelt kérdés

Emelt töriből szóbelizek, már nagyon megbántam, mert rájöttem, hogy én szóban egyszerűen képtelen vagyok erre. Emellett nagyon-nagyon nem tudtam rá annyit készülni, mint kellett volna. Egy szó mint száz durván esélyes, hogy nem fogok tudni folyamatosan beszélni, és adott esetben sokat téveszthetek/leblokkolhatok.

Előfordulhat olyan, hogy ilyenkor fintorognak vagy beszólogatnak olyanokat, hogy pl. "maga minek jött emeltre, de úgy őszintén" stb.? Vagy legalább egy tárgyilagos hozzáállást meg szoktak őrizni akkor is, ha nagyon béna a felelő?

jún. 9. 14:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Elő
jún. 9. 15:19
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nekem tavaly elég rossz tapasztalatom volt velük, és nagyon lepontoztak annak ellenére, hogy korrektül elmondtam az anyagot.

Sajnos ez ilyen, rájuk van utalva.

Hova készülsz? Ahova menni fogsz oda követelmény az emelt töri? Az írásbelid milyen lett?

jún. 9. 15:25
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Viszont azért szerintem az ritka hogy számonkérnem miért jöttél emeltre, ilyet nem nagyon csinálhatnak. Olyan van hogy lepontoznak vagy nem segítőkészek tapasztalatom szerint.
jún. 9. 15:27
 4/18 anonim ***** válasza:
88%

Tanárként válaszolok. Sok bizottságban vizsgáztattam már, de még sohasem fordult elő az, hogy beszólt volna valamelyik vizsgabizottsági tag a vizsgázónak. Ez szerintem inkább egyedi eset lehet.

A pontozólap alapján a diák tudását értékelem, ami lehet 0-100 % között bármi.

Ha egy diák mondjuk 35 pontból (matematika az esetemben) csak 15 pontot kap akkor azt mondja, hogy lepontozta a bizottság. Viszont a vizsgáztató tanárok (3 fő) szerint a témaköréből kihagyott egy csomó mindent és amit elmondott az meg hibás volt. Sajnos sok diák azt hiszi, hogy mindent jól elmondott de közel sincs így.

Egy vizsgáztatónak nem érdeke lepontozni jogtalanul a diákot. Ugyanazt a bruttó 3100 Ft körüli összeget kapja (fejenként vizsgadíjnak), ha a diák maximális pontot vagy nulla pontot kap.

jún. 9. 15:42
 5/18 anonim ***** válasza:
9%
Székesfehérváron a szentfazék ciszterciták szóbeliztetnek emelt töriből. Az egyik ilyen nagyon ájtatos fütyifejen nagyon érződött, hogy nem tetszik neki a búrám. Nem is kaptam sok pontot. Sajnos van egy bizonyos születési rendellenességem, és azt tapasztalom, hogy minél vallásosabb egy ember, annál kevésbé toleráns. Nem férek bele a világképükbe, ahol minden úgy tökéletes, ahogy "isten megteremtette". Isten ugye nem hibázhat, ergo én valami sátáni mahináció vagyok, vagy valami ilyesmi logika alapján ellenszenveznek velem.
jún. 9. 15:59
 6/18 anonim ***** válasza:
79%

Pályaelhagyó tanárként írok.

A tanároknak azért ki van adva instrukciónak, hogy a vizsgázókat nem terrorizáljuk. Azaz, nincs olyan, hogy beszólogatnak, hogy maga minek jött ide ilyen felkészületlenül. Egyetemen tapasztaltam ilyet, de egy középiskolai érettségin nem jellemző. Legalább három tanár van bent, szóval saját magát járatja le a kollégák előtt, ha így viselkedik.

Hogy mennyire pontoznak korrekten, az viszont igenis függ a tanáron, sajnos. Én nem emelteztettem soha, de kollégáim mesélték, hogy van egy-két olyan tanár, aki szerint nem létezik 100 %-os felelet, és a legjobb, amit adtak az a 80 %.

jún. 9. 19:39
 7/18 anonim ***** válasza:
23%
#5, sosincs egy bizottságban két tanár ugyanabból az iskolából. Három különböző iskolából jönnek.
jún. 9. 21:51
 8/18 anonim ***** válasza:
23%

Hiába pontoztátok le az előzőt, de teljesen igaza van. Emelt szintű szóbeli érettségin három különböző iskolából jönnek a tanárok. Általában 1 tanár a vizsgaszervező intézményből és a másik két tanár még két másik iskolából jön.

Az érettségi dari rendszer erre nagyon figyel.

jún. 10. 06:22
 9/18 anonim ***** válasza:
34%
De nem nagyon egyeztetnek egymással, az egyik feleltet a másik kettő pontoz csak.
jún. 10. 06:52
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

#8, hagyd, van, akinek a lepontozásban van az egója, hajrá!

#9, ez sületlenség, honnan veszed? Hány emelt szintű szóbelin vettél részt? Vagy egy feleltet, vagy kettő, vagy három, és UTÁNA egyeztetnek egymással, nem a vizsgázó orra előtt.

jún. 14. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!